×

Belefulladtunk a színekbe és a mintákba a Romani bemutatón – és élveztük!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 09. 13.

Akut nosztalgiával telt a Romani prezentáció jellegű divatbemutatója a Fashion Streeten, hiszen idén tizedik évfordulóját ünnepli a Varga Erika – Varga Helena tervezőpáros.

Ünnepi és bensőséges hangulatot teremtett maga körül a Romani Design a BCEFW zártkörű rendezvénye alatt a Deák Palotában, kezdve azzal, hogy a trunk show kezdetén Varga Helena maga énekelt gyönyörű népdalokat a közönségnek.

Az első, fergeteges szettek bemutatása után került szóba az idei kollekció inspirációja, bár ez a Romani esetében mindig adott, hiszen a márka termékeire jellemző változatos formák és gazdag színvilág a lányok zsigereiben van: gyermekkoruk óta hordozzák magukban a hagyományőrzés és a roma kultúrát népszerűsítő művészi tevékenység fontosságát. A kollekció bemutatásakor Erika elsőként a kiegészítők fontosságára hívta fel a figyelmet, amelyek ebben a szezonban kiemelt szerepet kapnak.

Amikor elindítottuk a márkát, Helena textilből készítette az ékszerek zömét, ezeket varázsolta vissza a mostani kollekcióba, csak az anyagot cserélte le finom bőröket és szegecseket használva. Ezek mind az ő aprólékos tervezői munkáját dicsérik.”

A ruhadarabokat tekintve a legnagyobb hangsúlyt a pliszírozott szoknyák kapták, amelyeken a tradicionális minták mellett megjelentek az apró virágmintás lenyomatok és az egészen újszerű, metálos neonszínekben pompázó absztrakt formák is.

A roma hagyományokhoz híven ez a nők ruhatárának egyik alapdarabja, amit mi sem ununk meg soha. A szoknyákon kézzel vasalt pliszéket láthatunk, amelyek sok-sok anyaggal és teljes kézimunkával készültek.”

Az ismerős szettek sem voltak véletlenek a modelleken, hiszen a tervezőpáros szándékosan nyúlt vissza a régebbi kollekciók legsikeresebb darabjaihoz, amelyekről rövid és humoros anekdotákat is meséltek a közönségnek. A különböző színek, minták és stílusok keveredése pedig furcsamód nemhogy káoszba vagy ízléstelenségbe torkollt volna, hanem épp az ellenkezője: minden egyes szettnek megvan a maga egyedi és kortárs létjogosultsága.

Lapozzátok végig a show-ról készült képeket, érdemes! Ha pedig képtelenek vagytok egy-egy darab nélkül élni, tudjátok hol találjátok őket: a BCEFW pop-up-ban a Fashion Streeten!