×

Fenntarthatóság és Zero Waste: ezeknél nincs fontosabb üzenet a divatban

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 09. 13.

Vetlényi Alma divattervező saját nevével fémjelzett márkáját az első pillanattól fogva a fenntarthatóság jegyében építi, a BCEFW harmadik napján pedig bemutatta első, igazán őszi kollekcióját is.

Intenzív színek, egyszerű vonalvezetés, zero waste – így jellemeznénk röviden a Deák Palotában bemutatott Alma Vetlényi kollekciót. A fiatal tervező a trunk show során elmondta, hogy a brand számára továbbra is elsődleges szempont a fenntarthatóság szem előtt tartása, hiszen ennél nincs aktuálisabb és értékesebb közvetítendő üzenet.

Ami a ruhákat illeti, nagyon örültünk annak, hogy az általában sötét tónusokba boruló ősziesebb darabok is tombolnak a színekben. A sztenderd feketét és nude-ot olyan hangulatjavító árnyalatok egészítik ki, mint a smaragdzöld, a napsárga, a tűzpiros, vagy a kobaltkék.

Be kell vallanom, igazi kihívásként éltem meg az elmúlt időszakot, hiszen a márka történetében eddig még sosem készült kimondottan őszi-téli kollekció. Most először terveztem például kabátot, ami a technológia szempontjából nehéz, de ugyanennyire érdekes dolog.”

Alma a bemutató során azt is megosztotta a közönséggel, hogy az inspirációt ezúttal az építészet adta: a Bauhaus eszméit emelte a koncepcióba, amelyek az időtlenséget szimbolizálják.

Ezek a darabok azt hivatottak üzenni, hogy ahogyan egy valódi értéket képviselő épületnek vagy képzőművészeti alkotásnak, úgy a minőségi ruhadaraboknak is meg kell állniuk a helyüket akár húsz év múlva is.”

Lapozd végig a galériát, ha pedig élőben is megcsodálnád Vetlényi Alma munkáit, szeptember 20-ig várunk szeretettel a BCEFW pop-up store-ban a Fashion Streeten!