×

Magyar divattervezők is debütáltak a Milano Fashion Weeken

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 09. 30.

Szeptember 22. és 27. között újabb magyar márkák bizonyíthattak a Milano Fashion Week nagyközönsége előtt: a tervezők az állandó kiállítás mellett egy kollektív fashion show keretében is bemutatkozhattak a nemzetközi divatszakma és a sajtó számára.

2018 augusztusában a Magyar Divat & Design Ügynökség, valamint az olasz divatkamara, a Camera Nazionale della Moda stratégiai megállapodást kötött egymással, hogy együttesen segítsék elő a magyar divattervezők nemzetközi színtérre való belépését. Ennek részeként indították útjára a nemzetközi mentorprogramot, amely workshopokon és one-to-one meetingeken keresztül nyújt hiánypótló ismereteket a nemzetközi potenciállal bíró divattervezők számára a külföldi terjeszkedéshez.

A program részeként az idei Milano Fashion Weeken mutatkozott be először az olasz nagyközönség előtt az az öt magyar tervező – Kata Szegedi, NINI, MERO, ZIA Budapest és a THEFOUR – akik a CNMI szakmai döntése alapján a magyar mentorprogramból tovább léphettek a nemzetközi mentorprogramba. A legújabb kollekciókat a Fashion Hub kiállítóterében tekinthették meg az érdeklődők: többek között nemzetközi divatszakemberek és elismert showroomok képviselői.

Létszámkorlát mellett ugyan, de idén is sor került a szokásos kollektív fashion show-kra, amelyen a a mentorok idei döntése alapján MERO, Kata Szegedi és a THEFOUR kaptak lehetőséget a részvételre. Rajtuk kívül az első mentorprogram egykori mentoráltjai közül hárman – az ABODI, a Cukovy és az Elysian ugyancsak bemutathatták kollekcióikat, hiszen az előző szezonokban mindhárman elnyerték a buyerek legnagyobb szakmai elismerését jelképező Buyers Award díjat.

Érdekelnek a hazai tervezőkkel kapcsolatos hírek? Katt ide:

Fenntarthatóság és Zero Waste: ezeknél nincs fontosabb üzenet a divatban – FashionStreetOnline.hu

Vetlényi Alma divattervező saját nevével fémjelzett márkáját az első pillanattól fogva a fenntarthatóság jegyében építi, a BCEFW harmadik napján pedig bemutatta első, igazán őszi kollekcióját is. Intenzív színek, egyszerű vonalvezetés, zero waste – így jellemeznénk röviden a Deák Palotában bemutatott Alma Vetlényi kollekciót.