×

Ezt a hat insta-oldalt kövesd, ha te is a kilencvenes évek megszállottja vagy!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 12. 10.

Egyre több dolog tér vissza a kilencvenes évekből – például Leonardo DiCaprio, bár ő valójában el se ment – és gyerekkori nosztalgiával vegyes pozitív érzésekkel kattintunk egy-egy insta-posztra, melyen egykori/mindenkori kedvenc énekesnőnk vagy színészünk szürcsölgeti a kávéját(pezsgőjét) 20 évesen, vagy bontogatja a szárnyait videokazettás casting-felvételeken.

A kilencvenes években minden jobb volt – halljuk sokszor a mondást, és valóban, a hidegháború vége, a vasfüggöny és a berlini fal lebomlása után az évtized az irracionális lelkesedés és a megalapozatlan optimizmus évtizedévé vált. (Arról nem beszélve, hogy mindenki táncolt.) Ez volt az a kor, amikor kezdetét vette a digitális jövő, és amikortól kezdve a tömegkommunikáció robbanásszerű fejlődésének köszönhetően – hacsak egy rövid időre is –, de bárki celebritássá válhatott. Akik pedig valódi teljesítményt produkáltak a „one hit wonderek” korszakában, azok egy életre megalapozhatták a jövőjüket.

Mindent egybevetve a kilencvenes évek a retinánkba égő magasságok és mélységek időszaka volt, nem csoda hát, hogy a sztárjait, divatját és életérzését közvetítő insta-képek ilyen magas kattintószámokat generálnak. Elég, ha a Jóbarátok-sztár Jennifer Aniston új profiljára gondolunk, amely kevesebb, mint hat óra alatt Guiness-rekordot döntött. Amit aztán David Attenborough szárnyalt túl elsőként szeptember 24-én, amikor 4 óra és 44 perc alatt gyűjtött össze egymillió követőt Instagramon. Azonban ő sem örülhetett sokáig a trónjának, mert a Harry Potter-hős Rupert Grintnek erre 4 óra 1 perc is elég volt.

Szolid dobpergés kíséretében következzen akkor a lista:

Bár nem a legtöbb követővel rendelkező, mégis ultimate kedvenc a Velvet Coke, amire extrán büszke vagyok, hogy még párszázezres korában sikerült rákattintanom és bekövetnem. Mára már 1,2 milliós követői táborával legitimáltan is az élvonalba került, ami nem véletlen: nem csak képeket vagy videókat posztolnak, hanem legtöbbször olvasmányos történeteket is megosztanak a fotó kapcsán.

Őt megelőzi követői számával a Nineties Anxiety, majd a milliós követői bázissal rendelkező oldalak sora ezzel le is zárul – a követésre érdemeseké viszont nem!

Íme még pár tipp, ha a feedünkben minden második posztban Kurt Cobaint, Brad Pittet, Johnny Deppet vagy Will Smith-t szeretnénk látni.

View this post on Instagram

A post shared by Milk 🍦 (@90smilk)

View this post on Instagram

A post shared by 90s (@90s.era)

View this post on Instagram

A post shared by 80/90s/00s (@90s.daily)

Kihagytam valamit a listából? Ha ti is tudtok extra jó kilencvenes évek tematikájú oldalakat, írjátok meg nekünk!