×

A 2500 dolláros Louis Vuitton jógamatrac, ami kiakasztotta a hindu aktivistát

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 01. 5.

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy a Louis Vuitton mi mindennel kényezteti azokat, akik kizárólag luxuskörülmények között hajlandóak a testmozgásra, ám a minőségi anyagok használata, amely a divatház egyik védjegye, ezúttal rendesen kiverte a biztosítékot.

A márka legújabb sportterméke egy szokás szerint tökéletes esztétikummal megáldott jógamatrac, de – akárcsak a többi méregdrága felszerelésnél – itt is felmerül a kérdés, tényleg égető szüksége van az emberiségnek arra, hogy egy hétszázezer forintos szőnyegen izzadja ki magából a mindennapi stresszt? Nyilván igen, hiszen a kereslet-kínálat közötti szoros összefüggés nélkül nem kerülnének gyártásra ezek a cuccok.

Ám ezúttal a Louis Vuitton tervezői kicsit benézték a dolgot – és még csak nem is az árazás során.

A csúszásmentes felülettel bevont LV monogrammal ellátott matrac funkcióját tekintve kiváló, hiszen nagyon idegesítő, amikor plank közben kicsúszik alólunk a talaj, de a tény, hogy mindez marhabőrből készült, hagy némi kívánnivalót maga után. Azt ugyanis valószínűleg még azok is tudják, hogy a jóga sokkal több egyszerű testmozgásnál, akik életükben nem próbáltak ki egyetlen ászanát sem, hiszen még a csapból is az folyik, hogy a jóga a lélek sportja.

Az Indiából eredő mozgásforma ma már egy komplett mozgalommá nőtte ki magát világszerte, amely mögött a hinduizmus spiritualitása áll. Ahhoz pedig nem kell hittangurunak lenni, hogy tudjuk, arrafelé a teheneket szent állatként kezelik.

Nos, hogy ezek fényében mi vette rá egy világhírű divatház tervezőit, hogy a sporteszközhöz tehénbőrt használjanak, az egy roppant jó kérdés, de tény, ez igencsak kinyírja a jóga szellemiségét. Így nem meglepő, hogy a piacra dobás után

Rajaz Zed, a Universal Society of Hinduism elnöke felemelte a hangját, és a termék visszahívása mellett nyilvános bocsánatkérést is követelt az LVMH vezetőitől.

Ez egyelőre még nem történt meg, a weboldalon pedig továbbra is elérhető a jógamatrac potom 2390 dolláros áron. Nos, mi inkább egy másik kiegészítőt választunk az újévi fogadalmainkhoz, ha már a sportolás mellett a spórolás is szóba jött.