×

Virtuális öngyilkosság: minden social media platformról törölte magát a Bottega Veneta

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 01. 14.

Merész lépésre szánta el magát az olasz divatház a virtuális valóság világában, amikor minden előzetes bejelentés vagy magyarázat nélkül törölte felhasználói fiókját az Instagram, a Twitter és a Facebook oldalakról.

A döntés érthetően sokkolta a divatrajongókat, az pedig még inkább, hogy különösebb indoklás sem történt, az official Bottega oldalak egyszerűen csak eltűntek a webről. Mindössze egy ködös – mára törölt – tweet jelent meg a Magazine Curated By divatlap oldalán, amely így szólt:

What’s missing from 2021? @BottegaVeneta is.

Ennél több infó pedig azóta sem érkezett. Az egész dolog már csak azért is furcsa, mert a Bottega Veneta elég jól használta a social media felületeket, különösen azt követően, hogy Daniel Lee kreatív igazgató kicsit több mint egy éve csatlakozott a csapathoz. Az ellentmondásokat pedig csak erősíti, hogy az online platformon is maradandót alkotó Lee a decemberi privát bemutatók alatt azt nyilatkozta az amerikai Vogue-nak, hogy nem hisz az online divatbemutatókban.

És bár a döntés drasztikus, sokan úgy gondolják, talán ez is csak egy költségcsökkentési stratégia reflektálva a pandémia okozta helyzet nehézségeire. Bár az elég furcsa, hogy ehhez pont az online felületeikből csípnek le, ami a kialakult válságban az egyetlen szilárdnak tűnő alapot jelentheti, az pedig még inkább, hogy nem sokkal az eltűnés után azért @newbottega név alatt Daniel Lee továbbra is jelen van, összemosva a márka, a saját neve és egy digitális divatlap horizontjait.

A digital detox pozitív hatásai az egyénre nézve egyébként tagadhatatlanok, az pedig majd kiderül, hogy ugyanez igaz-e egy nemzetközi luxusbrandre is.

(Fotók: courtesy of Bottega Veneta)