×

David Hasselhoff elárverezte KITT-et, a kilencvenes évek csodaverdáját

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 01. 25.

Úgy tűnik, David Hasselhoff alias Michael Knight életében végleg lezárult egy korszak, ha képes volt önszántából árverésre bocsájtani a Knight Rider legendás beszélő autóját.

Az valószínűleg csak az autóőrülteknek egyértelmű, hogy a mesterséges intelligenciával ellátott fekete csoda egy feltuningolt Pontiac Firebird Trans-Am volt, a kilencvenes évek amerikai sorozatokra éhes közönsége beérte annyival, hogy ő KITT, Michael legjobb barátja, egy elképesztően menő verda, amelyre akkoriban mindannyian vágytunk – fikció ide vagy oda.

A gyerekek és gyereklelkű felnőttek négy évadon át nézhették az izgalmasabbnál izgalmasabb történeteket, amelyek persze mindig heppiendddel és a jó győzelmével zárultak.

„Gyerünk, Pajti” – szólalt meg Michael, és mi már sejtettük, hogy nem lehet baj.

Amikor pedig a sorozat végérvényesen befejeződött, David Hasselhoff a saját garázsába parkolta be a csodaszép autót, január elején azonban bejelentette, árverésre bocsájtja a relikviát.

Az előzetes árbecslések során az autót 175 és 300 ezer dollár közé taksálták, amit a Live Auctioneers árverésén ki is maxoltak,

hiszen a csodajárgány 300 ezer dollárért, vagyis nagyjából 88 millió forintért kelt el.

Azt egyelőre nem lehet tudni, ki az új tulajdonos, de ha nem csak kacsa volt az aukciószervezők korábbi bejelentése, mely szerint maga a színész fogja kiszállítani a verdát, amennyiben a minimálárnál 25 százalékkal többet fizetett KITT-ért, akkor még egy tuti meglepetésben lesz része.