×

A nagy skalpmustra – minden, amit tudni akartál a 2021-es hajszíntrendekről

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 01. 29.

A vaníliaszőkétől a pezsgőezüstön át a napcsókolta barnáig – viselhető és szofisztikált árnyalatok fogják jellemezni ezt az évet mindenféle extrém förtelem nélkül.

Valljuk be, a hajunkkal való kísérletezés sokkal több egyszerű játéknál, a frizuraváltás egy nő életében minden, csak nem jelentéktelen. Főleg, ami a végeredményt illeti, de azért az sem mindegy, milyen áron érjük el a teljesen önazonos hajszínt. Hála a legújabb technológiáknak egyre kevésbé sérül a hajszerkezet, miközben az árnyalatokkal kísérletezünk.

BCEFW 2020

A 2020-as évet egyértelműen a balayage vitte a természetesre törekvő vonallal, ehhez csatlakoztak a rózsaszín és az ősz haj erősebb és szélsőségesebb árnyalatai az extrém frizurákhoz, amelyek idén viszont csak elhalványítva érvényesülhetnek. Vagyis az eredménynek mindenképpen kifinomultnak kell lennie, mert ez 2021 legfontosabb hívószava, ami a hajszíntrendeket illeti. Na, de lássuk is azokat a színeket!

1. Vanilla Blonde: édes vanília, a hideg szőke árnyalat

Ez lesz “a” szőke árnyalat 2021-ben, amely olyan sztárokon debütált, mint Emma Roberts vagy Zoë Kravitz. A hair stylistok egyébként azon a véleményen vannak, hogy ez a szín remek tónust ad a barnáknak, de az eredeti szöszik fején éri el a legmenőbb hatást. Az Instagram már meg is őrült érte, több mint negyvenmillió vanillablonde vagy vanillachai hashtag található a témában.

2. Buttery Blonde: meleg tónusú vajszőke

Azoknak, akiknek a vanília az ízlésük vagy a bőrük színe miatt nem a legjobb választás, természetesen van alternatíva, ez pedig a vajszőke, ami például a csodaszép Rosie Huntington Whiteley-nek is szuperül áll. Csekkoljátok csak le a butteryblonde hashtagre kiadott találatokat!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rosie HW (@rosiehw) által megosztott bejegyzés

3. Brazilian Illuminage: szörfistennők hullámai

A balayage után szabadon jöhet egy merész átmenet, amellyel az arc szuperfényes megvilágításba kerül. A Wella Professionals stábja által megalkotott színkombináció használatával a tökéletes kivitelezés során akár hét árnyalatnyi különbséget is varázsolhatunk a szupernapszítta eredmény elérése érdekében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ROMEU FELIPE (@romeufelipe) által megosztott bejegyzés

4. Hazelnut Brunette: finom földimogyoró

A meleg színek szerelmeseinek jó hír, hogy idén is lesz miből választani, kezdhetik is egyből a klasszikus barna helyére lépő mogyoró árnyalattal, amellyel egy hamvasabb színt kapunk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

TIGICopyright (@tigicopyright) által megosztott bejegyzés

5. Indian Sun: napcsókolta barnák

A szerkesztőség kedvenc árnyalata – nemcsak a neve miatt – ez a csillogó, natúr és természetes árnyalat, enyhe arany beütéssel. Javasolt mindazoknak, akiknek a balayage és illuminage-féle átmenet túl sok, mégis szeretnének hangsúlyt és egy leheletnyi napfényt adni az arcuknak.

6. Sombras: a barna ötven árnyalata

Egy újabb átmenet, ezúttal szőkeség nélkül. Az egészen mélybarna árnyalatból induló tincsek legvégére érkezik egy leheletnyi világosodás, ami sokkal inkább a világosbarna és a vörös találkozása, meg sem közelítve a szőkét.

7. Silver Champagne: ezüstös pezsgésben

A két szőke árnyalat között található az ezüstpezsgő becenévre hallgató tónus, amelyről nemcsak hallomás, de látás után is nehéz eldönteni, hogy az ezüst hidege vagy az arany melege dominál-e inkább. Ideális azoknak, akik eredetileg hamuszőke hajjal rendelkeznek, mégis egy kicsit frissebb, aranyosabb hatásra vágynak, de a bátor barnák is kísérletezhetnek vele.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kerastase (@kerastase_official) által megosztott bejegyzés

8. Titanium Silver:  jégkirálynők jégkoronája

A szürke, az ezüst és a jeges fehér árnyalatok, vagyis a “granny hair” néven ismertté vált frizura az utóbbi években nemcsak az idősebb, korukat és annak természetességét felvállaló korosztály érdeklődését keltette fel – mint Jane Fonda, Diane Keaton vagy May Musk – de a huszonéves sztárok is simán bevállalták az ősz haj feltuningolt változatait. 2021-ben a legtrendibb változat hivatalos neve a Titanium Silver, egy fémes és hideg árnyalat, ami rendkívül jól mutat monokróm verzióban, de a halvány rózsaszín és kék kiegészítéseként is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

S i l v e r H a i r (@slvrhr) által megosztott bejegyzés

Nos, kinek melyik a kedvence?