×

Top 10 sminkinfluenszer, akikre érdemes odafigyelni

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 02. 2.

Azok közé tartozol, akik nem csak az öltözékükkel szeretik kifejezni a stílusukat és egyéniségüket, hanem a sminkkel is szeretnek játszani? Ezeket az instaoldalakat érdemes bekövetned, ha minden nap friss inspirációra vágysz!

Bár  az úgynevezett szépséginfluenszerek – élükön Kyle Jennerrel – bőven lekörözik a professzionális sminkmestereket, már ami a követőik számát illeti, szerencsére azért a szakma hiteles képviselői is reprezentálják magukat az Instagramon. Tizes listánkban összegyűjtöttük azokat, akik a legerősebb követői bázissal rendelkeznek, és akikre mindenképpen érdemes odafigyelni.

A tizedik:

Mary Phillips Kim Kardashian sminkeseként tett szert hírnévre, mára azonban már szinte az összes A-listás celeb megfordult az ecsetjei között. Így persze nem is olyan nehéz összeszedni azt az 1,2 millió követőt, akikkel büszkélkedhet.

A kilencedik:

Lisa Elridge a Lancome kreatív igazgatója, New York Times-bestseller író, sminkes, üzletasszony. Első nagy dobása egy Elle-címlap volt Cindy Crawforddal, ezután az összes jelentős divat- és szépségmagazinnál megfordult. 1 millió 324 ezer követőjével listánkon a jól megérdemelt kilencedik.

A nyolcadik:

Jade Marie az első a listában, akit kifejezetten az Instagram teremtett meg, így sminkes hírnevét is a közösségi médiának köszönheti. Foglalkozását tekintve is inkább influenszer, mintsem sminkes, de mivel magát sminkmesterként definiálja, így 1 millió 326 ezres követéssel a nyolcadik helyet szerezte meg.

A hetedik:

Nikki Wolff, alias Nikki Makeup influenszerléte előtt az összes jelentős brit divatlapnak és szépségmárkának dolgozott már, kliensei között pedig nem kisebb nevek szerepelnek, mint Rosie Huntington-Whiteley, Dua Lipa, Elsa Hosk, Demi Lovato és Kendall Jenner.  Követőinek száma 1,3 millió, ezzel ő a hetedik.

View this post on Instagram

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

A hatodik:

A kínai és vietnámi felmenőkkel rendelkező Ling Tang főként youtuberként vált ismertté, sminktanácsadásai milliókat vonzanak a képernyő elég világszerte. Az instáján ez 1, 6 millió követőt ér.

View this post on Instagram

A post shared by Ling.KT (@ling.kt)

Az ötödik:

A 2,1 millió követővel rendelkező, vietnámi születésű majd később New Yorkban letelepedő Hung Vanngo is megjárta az összes ismert divatlapot, majd a hollywoodi elit egyik legkedveltebb sminkese lett.  Ügyfelei és kedvencei között olyan neveket találunk, mint Selena Gomez, Jennifer Lawrence, Jennifer Lopez, Julianne Moore, Katy Perry, Gwyneth Paltrow, Amy Adams, Rose Byrne, Elizabeth Olsen, Mary Kate & Ashley Olsen, Kate Bosworth, Emily Ratajkowski, Gisele Bundchen, vagy Miranda Kerr. És az első a listánkban az erősebbik nem képviselői közül!

View this post on Instagram

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

A negyedik:

Listánk negyedik helyezettjét az egyszerűség kedvéért nevezzük csak Arielnek, meg azért is, mert szinte semmilyen plusz infót nem találtam a Los Angeles-i székhelyű sminkesfiúról, azt leszámítva, hogy a Kradashian–Jenner-banda szinte állandó simnkese. Ez mondjuk már bőven elég a 2,3 milliós követéshez és a negyedik helyhez.

View this post on Instagram

A post shared by ARIEL (@makeupbyariel)

A harmadik:

A harmadik helyre a legendás brit sminkmester, Dame Patricia Ann McGrath került, akit a világ legbefolyásosabb sminkesének tartanak, illetve 2019-ben bekerült a Time Magazine listájának 100 legbefolyásosabb embere közé is. Már a nyolcvanas években Gallianóval és Alexander McQueenel dolgozott, és valószínűleg egy egész cikket kitenne, ha be akarnánk mutatni pályafutását. 3,4 millió követőjével a legmegérdemeltebben bírja a harmadik helyet!

A második:

A Brit Vogue szépségszerkesztője Charlotte Tilbury 3,9 millió követővel és saját szépségmárkával rendelkezik, mindemellett ő a nagykövete a Nők a Nőkért Nemzetközi Szervezetének is.  A különböző, felsorolhatatlan mennyiségű díjaival és kitüntetéseivel büszkélkedő sminkmester klienspalettája sem szűkölködik hírességekben: Kate Moss-szal és Emily Ratajkowskival is összeállt már sminkvideókra. Mert hogy szépségcsatornája is van, nyilván!

And the winner is:

A legtöbb követővel rendelkező sminkeslistánk első helyezettje legnagyobb meglepetésünkre (azért akkorára nem) egy férfi, a híres amerikai sminkmester, Mario Dedivanovic. Az albán felmenőkkel rendelkező sminkes az Anastasia Beverly Hills sminkmárka nagykövete, ami azonban még nem magyarázza a 8,2 millió követőt, de hogy ő Kim Kardashian első számú és leghivatalosabb sminkese, az már annál inkább. Minden Instagrammal kapcsolatos gyűjtésünk végére megállapíthatjuk tehát, hogy nincs világszíntű instacelebség  a Kardashian-klán hathatós részvétele nélkül. Éljen!