×

A LUSH nem viccel! Egyenesen Zambiából hozza az organikus mézet a samponodba

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 02. 16.

A méhek kizsákmányolása nélkül, a természetet maximálisan tiszteletben tartva dolgoznak Zambia északnyugati részének erdős területein a helyi méhészek. Az általuk begyűjtött értékes biomézet megvásárolva támogatja őket és munkájukat a LUSH.

Organikus méz Zambiából? Elég jól hangzik! És bár azzal is megelégednénk, ha a kávénkba csurgathatnánk, a LUSH még ennél is jobbat tud: a hajkoronánkat kényezteti vele. A fenntarthatóságot és az állatvédelmet is szem előtt tartó kozmetikai cég beszerzői 7000 méhésszel dolgoznak együtt Zambia olyan területein, ahol a méhészet az egyik alap megélhetési forma.

A fair trade kapcsolat nevében pedig a a mézvásárláson túl egyéb módon is támogatják a méhészeket: segítik őket a helyi piacokon való elhelyezkedésben, valamint tréningeket szerveznek, hogy az oktatásba és a közösségépítésbe is tudatosabban fektessenek kellő energiákat.

A dolgos helyiek generációról generációra adják át egymásnak az értékes tudást, a munka pedig természetes módon zajlik, melyben sem a méhek, sem a természet nincsenek kihasználva.

A méhészek még a szerszámaikat is úgy készítik, hogy minimálisra csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásokat, hiszen a fakéregből készült eszközök közel tíz évig tökéletesen működnek.

És mivel Zambia teljes területének 60%-a erdős, a mezőkön bőven és boldogan eléldegélnek a méhecskék!

A természetes környezetnek köszönhetően az innen származó méz tiszta és organikus, selymes és füstös. Ezt a természeti csodát találjátok meg a Honey I Washed My Hair samponkorongban és a Fairly Traded Honey samponban, amit természetesen a Fashion Street-i LUSH üzletben is megtaláltok!