×

Öt pilates-kiegészítő otthoni edzéshez, amit online is megvehetsz

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 02. 16.

Év eleji fogadalmaink apró betűs részében januárban még talán jogos volt az „elkezdem, ha majd kinyitnak a fitnesztermek” című kitétel, de mivel még mindig totális bizonytalanságban élünk az újranyitást illetően, nincs több kifogás!

Úgyhogy mindenki emelje fel szépen a popóját a kanapéról és kezdjen el otthon edzeni – nemcsak azért, mert aztán pikkpakk itt lesz a virításra váró tavasz, hanem sokkal inkább a jó közérzet és az immunrendszer támogatása végett.

Az, hogy ki és milyen edzéstípust választ, abszolút opcionális, mindenesetre mi most a pilates-hez válogattunk hasznos és szép kiegészítőket. Ennek az edzéstípusnak az a nagy előnye, hogy nem kell hozzá túl sok eszköz, a jógánál intenzívebb, mégis kevésbé igényli az edzői felügyeletet, és attól sem kell félni, hogy a gyakorlatok során kárt teszünk a berendezésben. És most lássuk azt a pár dolgot, ami kell hozzá:

Jógamatrac

Annak ellenére jógamatrac a neve, hogy minden más edzéstípushoz használjuk alapvető felszerelésként. Kedvencünk az OYSHO dusty pink verziója, persze csomó más színben is elérhető.

9995 Ft, OYSHO

Varrásmentes felső és alsó

Nemcsak a lelassulós sportoknál alapvető, hogy a ruházat kényelmes legyen. Persze az sem utolsó, hogyan néz ki, hiszen egy jó szettben jobban érezzük magunkat. A pilates finom mozdulataihoz az a jó, ha a ruha a testhez tapad, mégis kényelmes, ezért jók a varrásmentes darabok, mert nem vágnak bele a bőrbe. Pont, mintha ránk öntenék.

Soft Ball

A gimnasztikai labda egyik alapeszköze a pilates-nek. Remek izomerősítő, emellett elősegíti a mély relaxációt és ellazulást, tökéletes kiegészítője a rehabilitációs gyakorlatoknak is.

2990 Ft, Intersport

Pilates-zokni

Bár a pilates alapvetően mezítlábas sport, nem mindenki szeret csupasz lábakkal edzeni. Ráadásul télen, hidegben! Mert hiába van a lakásban jó meleg, nem éri megkockáztatni a felfázást, amikor ilyen cuki sportzoknikat lehet kapni. A gumipánt jó tartást biztosít, úgyhogy nem fog idegesítően csúszkálni a lábfejeden mozgás közben, a talpán található tapadókorongok pedig szintén a stabilitást szolgálják.

2995 Ft, OYSHO

Pilates-henger

Ha az alapfokról továbblépnénk a középfokra, a henger segítségével fokozhatjuk a gyakorlatok instabilitását, még jobban terhelve az egyensúlyérzéket és a mélyizmokat, intenzívebbé téve a mozgást.

5990 Ft, Decathlon

Reméljük, meghoztuk a kedveteket a sportoláshoz!