×

Tippek a panelkonyhából: tavaszi melegítőkoktélok túléléshez

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 03. 5.

Elérkezett a színes, finom és illatos koktélok ideje. És bár egy jó ideig még a saját teraszunkon vagyunk kénytelenek ejtőzni, de ezzel a pár recepttel garantáltan feldobhatjátok a hétvégét!

Végre úgy tűnik, barátságosabb arcát mutatja az időjárás. A ragyogó napsütésben egy-egy percre megfeledkezünk arról, hogy a pandémia okozta újabb korlátozások miatt nem ülhetünk be a barátainkkal egy felkapott koktélbárba, ahol hosszas várakozás után végre belekortyolhatunk egy tökéletesen megkomponált italkreációba. Addig is, íme pár otthon is könnyen elkészíthető tavaszias koktél, ha bemelegítenétek, vagy épp izgalmasabb ízekre vágytok a vodkaszódánál.

The Honey Rose Margarita

A pasztellbe öltözött klasszikus, virágillatú parfümmel. Nagyon csajos, de elég ütős is. Óvatosan vele!

Hozzávalók

30 ml Cointreau, 60 ml blanco tequila, 30 ml friss citromlé, 15 ml mézvíz (fele-fele méz és víz elkeverve), 2 csepp rózsavíz

A hozzávalókat jéggel a shakerben összerázzuk, majd pohárba töltjük és friss vagy szárított rózsaszirmokkal szervírozzuk.

Raspberry Lemon & Lime Ginger Beer Cocktail

Elegáns pikantéria egy pezsgőspohárban. Nyárba hajló fanyarság egy kis harapnivalóval. Mondhatni, igazi vitaminbomba. Ha sokat iszunk belőle, akkor ráadásul abszolút antidepresszáns!

Hozzávalók

20 ml málnapüré, 45 ml gyömbérsör, pár csepp limoncello, 120 ml száraz pezsgő vagy prosecco, pár csepp limelé, friss málna

A hozzávalókat egy pezsgőspohárba töltjük, megkeverjük, majd beledobunk 1-1 szem málnát.

Deep Cleanse

Tavaszi léböjtkúrába tökéletesen beilleszthető, frissítő ital. Bio és vegán mindenmentesség a köbön. Ja, nem…alkohol van benne, de azt a negyedik pohár után már úgysem veszi észre az ember.

Hozzávalók

45 ml Hendrick’s Gin, 60 ml Aloe Vera Juice, 15 ml cukorszirup, 3 karika uborka, pár csepp friss limelé

Törjük össze az uborkát, keverjük el a sziruppal. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, shakerben rázzuk össze. Szűrjük koktélos pohárba, majd uborkakarikával tálaljuk.

Már csak az maradt hátra, hogy szombatra összecsődítsük a barátainkat valakinek a lakásán – szigorúan 10 fő alatt –, majd végigkóstoljuk a fenti három íz- és alkoholbombát. Egyre figyeljünk: este 8-ra haza kell érni, ezért fontos, hogy idejében elkezdjünk inni! Cin-cin!