×

Bralette otthonra, nőnapra, az utcára, online meetingekre – oda inkább ne!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 03. 7.

Mint ahogy arról korábban már írtunk, az idei év egyik legnagyobb slágere kétségkívül a bralette lesz. Blúz alá, póló alá, trikó alá, sportmelltartóként vagy csak úgy önmagában: a lényeg, hogy látszódjon! De mi is az a bralette és hogyan került a ruhatárunkba?

Merevítő nélküli, fűzőszerű, ujjatlan, hol áttetsző, hol csipkéből készült, derék felett véget érő női fehérnemű, amely az athleisure – edzőtermi ruhák viselete – divat terjedésével lett egyre népszerűbb.  A fehérnemű szót azonban el is hagyhatjuk, mert idén egyáltalán nem fehérneműként fog funkcionálni ez a ruhadarab. Persze ez egy cseppet sem meglepő azok után, hogy az elmúlt egy évben „a mindent otthonról csinálunk és nem öltözünk fel mert minek” tendencia hódít, és ahogy a helyzet áll, még fog is egy darabig. Azért online meetingekhez nem ajánlatos csupán bralette-ben csatlakozni, de munkahelye válogatja.

Na de térjünk vissza az athleisure divatra, ami az athletic (sportos) és leisure (szabadidő) szóból jött létre, és nem mást jelent, mint hogy a sportos és szabadidős viseletünket beleolvasztjuk a a mindennapi öltözködésünkbe. Ennek már a korábbi évek kamuhanyag lazasága  is megágyazott,  a pandémiás időszak pedig jól feltette az i-re a ponto. Ezek után – a nyugdíjas korosztályt leszámítva – senki sem fog meglepődni azon, ha a korlátozások feloldásával az otthoni divat kilép az utcára, és melltartós lányok fogják elárasztani a kávézók teraszait. Legalábbis mi biztos nem.

No de térjünk vissza egy kicsit magára a bralette-re, amelynek visszatérése 2016-ra datálható. A fehérneműkészítő cégek ugyanis 2016-os éves jelentéseiket vizsgálva be kellett lássák, hogy a nők már unják az egekbe emelni a melleiket, és Push-Up melltartókkal kamu hatást elérni. A természetességkultusz mellett pedig – csakúgy mint anno a fűzők esetében – megjelent a komfort iránti vágy is. A rengeteg szivacs és kényelmetlen merevítő csak korlátozza a nőket, és ennek a korlátozásnak és a férfiaknak való megfelelési kényszernek a modern nő hétköznapjaiban már nincs helye. Úgyhogy ebből a szempontból a bralette-divat egyfajta csendes forradalomnak is tekinthető.

via GIPH

Bár holnaptól nem igazán vethetjük bele magunkat a városi forgatagba beszerezni az idei tavasz alapdarabját, galériánkban összeszedtük nektek a legszebb bralette-eket, amiket online is meg tudtok rendelni!

Nyitókép: Intimissimi 2021