×

Klímaaktivisták, politikusok és persze instacelebek – ez a 7 nő a tinik példaképe

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 03. 8.

Nőnap alkalmából elgondolkodtunk, vajon a tizenéves korosztály kire, kikre tekint példaképként a hírességek világából. A válasz nem túl meglepő, de szerencsére nem csak az egyformára szabott celebek tarkítják a listát. Dorka, gimis szerzőnk avatott be minket a tinik világába!

Amikor a szerkesztőm felkért, hogy szedjem össze nőnap alkalmából azokat a nőket, akikre én és a kortársaim felnézünk, azt hittem, tovább fog tartani a gyűjtés. De igazság szerint annyi izgalmas nőalak vesz körül minket – akiket ráadásul tálcán kínál a social media –, hogy nagyon hamar megtaláltam a legjobbakat.

GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES

Bemutatok 7 olyan nőt, akiket mi vakon követünk, legyen szó divatról, szépségápolásról, vagy akár környezetvédelemről!

Kamala Harris

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kamala Harris (@kamalaharris) által megosztott bejegyzés

A frissen megválasztott politikus nem csak az első női, de az első afroamerikai és első ázsiai-amerikai alelnöke is az Egyesült Államoknak. Rengeteg fiatal lánynak (és fiúnak) mutathat példát és adhat reményt, hogy semmi sem lehetetlen.

Emma Chamberlain

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

emma chamberlain (@emmachamberlain) által megosztott bejegyzés

Emma a fiatalok Anna Wintourja, ő hozta divatba a Dr. Martens-t, a cipőfűzőövet, a scrunchie-kat és még rengeteg mást. Amit ő egyszer felvesz, az automatikusan divatos lesz. 

Greta Thunberg

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Greta Thunberg (@gretathunberg) által megosztott bejegyzés

A 18 éves éghajlatváltozás-aktivista az egész világnak meglepetést okozott, amikor 2018-ban sztrájkot indított a stockholmi parlament előtt. Azóta is, Greta nemcsak a fiataloknak, de minden generációnak példát állít a környezetvédelem megóvására való törekvéseivel. 

Kylie Jenner

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kylie 🤍 (@kyliejenner) által megosztott bejegyzés

A legfiatalabb Kardashianra is rengetegen felnéznek és példaképként tekintenek. És nem csak az irigylésre méltó külseje, vagy hibátlan stílusa miatt: Kylie egy született vezető, hiperaktív, és mellette sosem unalmas az élet. 

Ariana Grande

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ariana Grande (@arianagrande) által megosztott bejegyzés

Ariananak rengeteg tragédiát kellett megtapasztalnia élete során, többek között a manchesteri terrortámadást is, mégis mindig erős tudott maradni, ezzel példát mutatva a rajongóinak, akik nem véletlen nem csak a zenéi miatt szeretik az énekesnőt. 

Madison Beer

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Madison Beer (@madisonbeer) által megosztott bejegyzés

Bár nem szép dolog a borító alapján ítélni egy könyvet, Madison Beer tökéletességétől nehéz eltekinteni. Szerintem mindenki egyetért velem abban, hogy a lányok többsége a fél kezét odaadná, hogy úgy nézhessen ki, mint ő.

Palvin Barbara

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) által megosztott bejegyzés

És végül egy magyar példa arra, hogy soha nem szabad feladni az álmaidat: Palvin Barbi egy egyszerű magyar lányból lett a Victoria’s Secret egyik angyala. „A legjobb szépségtitok, ha valaki törődik önmagával, mind külsejével, mind belső tulajdonságaival”– mondta egyszer a szupermodell. 

Ezek a nők mind elérték az álmaikat, függetlenül attól, hogy kitartóak, vagy csak rendkívül szerencsések voltak. Mindenestre arra bíztatnak és ösztönöznek minket, hogy mi is merjünk nagyot álmodni.

(COVER: GETTY IMAGES)