×

Ez ám a vegán! Gombából készít bőrtáskát az Hermès

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 03. 13.

Minőségi bőrökből készült luxuskiegészítőivel vált világhírűvé, most mégis a hagyományokat elengedve tesztel alternatív eljárásokat a francia brand a fenntartható(bb) jövő érdekében.

Laboratóriumban fejlesztik az Hermès legújabb utazótáskáját, amely egy újabb bizonyíték arra, hogy a divatiparban végleg leáldozott az állati eredetű anyagok használatának ideje. A MycoWorks céggel közösen megalkotott termék az úgynevezett micéliumból készül, amely a gomba tenyésztestét felépítő sejtfonalak szövedéke.

Azon persze nincs mit csodálkozni, hogy ez lesz az első luxustermék a világon, amely a különleges anyagból készül. Hiszen ki más taposná ki a divat fenntartható jövőhöz vezető útját a technológia nagyszerű vívmányainak hála, ha nem éppen egy olyan cég, amelynek méregdrága termékeiért akár évekig tartó várólista van?

Matt Scullin, a MycoWorks vezérigazgatója elmondta, az általuk szabadalmaztatott, egyedülálló biotechnológiai megközelítéssel készült micéliumot eddig leginkább a száz százalékban egyedileg készített kézműves darabokhoz, valamint az iparművészetben használták gyakran, így az Hermès is teljesen jogosan csatlakozik ehhez a missziónak is nevezhető fejlesztéshez. 

Ez az anyag, a Sylvania, a természet és a biotechnológia hibridje, a biotechnológiai anyagok új generációjának példája.

Az Hermès művészeti igazgatója, Pierre-Alexis Dumas ugyanezzel az optimizmussal és lelkesedéssel kommentálta az együttműködést, aki szerint a két cég víziója és értékei ugyanazok: a természetes nyersanyagok iránti rajongás, a kiválóságra való törekvés, a tárgyak funkciójának és élettartamának maximalizálása.

Az innovatív Hermès X MycoWorks kézitáska várhatóan év végére kerül a boltokba.