×

Az 5 legtutibb glampinghely Európában

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 05. 28.

Ha te is a luxusnomádok (avagy a luxust kedvelő nomádok, ami mondjuk egy oximoron, de nem baj) táborát erősíted, akkor bizonyára szeretni fogod a soron következő válogatásunkat.

Mert ugye mindent lehet luxuskivitelben csinálni, még a campingezést is, hiszen attól még, mert valaki nem akar hálózsákban, szúnyogzümmögésre aludni, még szeretheti a természet közelségét. Az alábbi helyeket nekik javasoljuk.

Terme di Vulci, Olaszország

A booking.com szerint átlagosan 9,1 pontra taksált helyszín Canino városkában várja a pihenni vágyó, közülük is leginkább a párban utazó, romantikára éhes vándorokat. A sátrakban van minden, ami a kényelemhez kell, a fürdőszoba sem kérdés, egyes lakosztályokhoz pedig még saját jacuzzi is tartozik.

Quinta Alma, Portugália

Portugália déli részén, Aljezur városkában található az úgynevezett Ecological Retreat Farm, konkrétan a természet lágy ölén. Ettől függetlenül persze van wifi, saját kert és lenyűgöző, hegyekre néző kilátás is. A száz százalékos kikapcsolódás mellett pedig szörfözésre, kerékpározásra és túrázásra nyílik lehetőség a környéken. A fürdő külön van, bár a pottyantós megoldást is sikerült feltuningolni.

Whitepod Eco Luxury, Svájc

Az 1400 méteres tengerszint feletti magasságban épült kapszulák kályhával és saját fürdőszobával rendelkeznek. Igény szerint télen (a sípályák mellett) kutyaszántúrák, nyáron pedig kutyabarát kirándulások, siklóernyőzés, vezetett túrák is szervezhetők a helyszínen. A kapszulák padlótól a mennyezetig érő ablakából lenyűgöző kilátás nyílik a völgyre.

Aire de Bardenas, Spanyolország

Futurisztikus látványt nyújt a Navvarrában található dizájnhotel, amelynek minden hálóegysége hangszigetelt, síkképernyős tévével és persze önálló terasszal is rendelkezik. A szálloda étteremkínálatának friss zöldségeit a szálloda saját kertjét kínálja, ez ám az ökoélmény!

Homoki Lodge, Magyarország

A dél-magyarországi puszta eldugott pontján, Ruzsától 7 km-re található a szálláshely, amely saját pezsgőfürdővel ellátott jurtákat kínál az autentikus életérzés jegyében. Wifi nyilván van, de a kikapcsolódásra vágyó vendégeknek a hatalmas kertben kialakított sétautak és a szabadtéri medence mellett igény szerint lovastúrákat is szerveznek.

(Fotók: booking.com)