×

200 oldalnyi szerelem – megjelent a Fashion Street Magazin

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 05. 29.

The LOVE Issue, mi más? A tavaszi-nyári lapszám a szerelem megunhatatlan témája köré fonódott, kétszáz oldalas kiadványunk hasábjain különleges utazást teszünk a mindenki által vágyott érzés rétegeibe, megpróbáljuk körbejárni ezt a legtöbbször építő, de olykor pusztító erőt. 

Mert úgy döntöttünk, most erre van szükség – persze mikor ne lenne? Lehengerlő divat- és fotóanyagok, exkluzív interjúk, kortárs írók novellái, fiatal hírességek, világlátott újságírók – de kezdjük a legelején!

The Cover Story

Nem véletlen választottuk Mihalik Enikőt címlapszereplőnek, hiszen a várandós (és egyben leghíresebb magyar) topmodell meztelen – de semmit sem mutató – instaposztja ismét arról tett tanúbizonyságot, hogy hiába a 21. századi modernizáció, a napi szintű, sokkal ízléstelenebb social media-posztok ellenére a prűdség és álszentség még mindig virágkorát éli. (2021-ben, röhej!) Éppen ezért felkértünk egy nagyon tehetséges fiatal és legfőképpen női fotóst, hogy olyan kontextusban – igen, meztelenül – készítsen egy sorozatot Enikőről, amellyel bebizonyíthatjuk, hogy a divatfotózás – ha olyan, amilyennek lennie kell – abszolút művészi értékkel bír. Martin Wanda pedig megcsinálta, Kiss Márk fashion directorral karöltve! Olyan WOW-élményben volt részünk az egész napos fotózás alatt, ami ritkán éri az embert, az egyes snittek során voltak olyan pillanatok, amikor nem tudtuk eldönteni, ez most a valóság, vagy egy reneszánsz festmény kelt életre a Louvre faláról. Nem beszélve a héthónapos terhes Mihalik Enikőről, aki zokszó nélkül nyomta déltől este fél tizenegyig. Vérprofi. Nemcsak a fotósorozat, de a vele készült interjú miatt is érdemes megvenni a magazint. 

Pilinszky100

Maradva a divatfotóknál: tegnap már írtunk arról, hogy – bár nem szokványos módon – mi is csatlakoztunk a Pilinszky-emlékévhez. Személyes érintettségem miatt nem volt kérdés, hogy valahogyan feldolgozásra kerül, csak a kivel-mikor-hogyan? okozott – egyébként nem túl sok – fejtörést. Trunkó Bálint divatfotóssal könnyű dolgozni, érti a feladatot, amit nemcsak letudni vagy megoldani akar, hanem a legtöbbet kihozni belőle. Az anyag líraisága miatt itt szintén ragaszkodtunk Kiss Márkhoz (mert egyébként előbb volt a Pilinszky-anyag a fejünkben, mint az Enikős cover story!), a fiúkkal konstruktív együttműködésben telt a munka, mindenki tiszteletben tartotta a másik szakmai döntéseit, óhajait-sóhajait, így őszintén azt gondolom, hogy az egyes versrészletek, fotók és a szettek tökéletes egységben fejezik ki a mondanivalónkat. Ez a nap egyébként a komplett stáb elmondása alapján szintén fantasztikus élmény volt, az Epreskert varázslatos atmoszférája mindenkit nagyon megérintett – ezért nagyon hálásak vagyunk a Magyar Képzőművészeti Egyetemnek. 

LOVE Generation

A másik hatalmas divatanyag egy teljesen más stílusban dolgozza fel a szerelem témakörét, a hatszereplős fotózáson különböző generációkat akartunk bemutatni, hiszen sem a szerelem, sem a stílus nem lehet kor kérdése. Viszlay Márk divatfotós addig gyűrte a csapatot, mígnem ránk esteledett, de a sosem fáradó és kompromisszumokat nem ismerő humorának köszönhetően szinte az egész nap konstans röhögésben telt. Ez a könnyedség virít a fotókról, a modellekről csakúgy, mint a Tankó Tekla által válogatott színes, laza városi szettekről is. 

Híres arcok, frappáns válaszok

És még mindig nem értek véget a fotóanyagok! Mivel alapvetően kíváncsi természet vagyok, a szerelem, a szeretet, a párkapcsolatok kérdésköre, illetve az, hogy ki hogyan vélekedik ezekről dolgokról, a hasonlóságok és különbségek mindig is nagyon érdekeltek. Ezért egy csokorba gyűjtöttünk nyolc fiatal tehetséget, akikről nemcsak egy-egy szuper fotó készült Lékó Tamás által, de egy könnyed beszélgetést is folytattunk velük arról, hogyan látják a szerelem kérdéskörét (például) az egyre virtualizálódó világunkban. Az interjúalanyok mindegyike felvette a fordulatot: laza kérdések, frappáns válaszok, izgalmas arcok. Cseléni Eszter (Celeni) és Merő Péter divattervezők, Márton Gréta és Balázs Attila sportolók, Edvi Henrietta és Tasnádi Bence színészek, ifj. Balázs Elemér zongoraművész és Iszak Eszti műsorvezető.

Irodalmi ízelítő

A szerelemmel kapcsolatos mintáinkat, gondolkodásmódunkat nem kizárólag a konkrétan átélt tapasztalataink befolyásolják. Ott vannak a látott ás hallott példák is, de ami – olvasó ember lévén – rám a legnagyobb hatással volt, az az irodalom. Így amikor azon gondolkodtunk, hogyan lehetne a manapság kötelező gasztronómiai vonalat feldobni, arra gondoltunk, hogy kiválasztjuk a legmeghatározóbb szerelmes történeteket (vállalva, hogy ez egy szubjektív vélemény eredménye), és a kötetek borítójához kínálunk ételeket a Fashion Street Food Corner kínálatából. Erdőháti Áron gyönyörű fotóival és Milutinovits Panka foodstylist közreműködésével kívánunk jó étvágyat az élményhez.  

  

Novellák, írások, interjúk a szerelemről

A divat- és fotóanyagok mellett a szöveges tartalmak is ötcsillagosak.

Mondanom sem kell, milyen izgatottság tombol az ember lelkében, amikor egy kortárs írónak elküldött felkérésre pozitív válasz érkezik. Nem beszélve arról, amikor megérkezik az írás… nem is akárkiktől! ABC-sorrendben, mert máshogy nem lehet rangsorolni: Beck Zoli, Gurubi Ágnes, Háy János és Karafiáth Orsolya írt nekünk novellát a szerelemről. Már ezért a 16 oldalas rovatért érdemes megvenni a magazint, hiszen ezeket a gondolatokat csak itt olvashatjátok. A mondanivalókhoz pedig a szintén szupertehetséges Hajdú Anett készített gyönyörű illusztrációkat. 

Az írók mellett az újságírók is kitettek magukért: Fogas Krisztina legendás divattervezők szerelmi életét, mint az örök inspiráció forrását dolgozta fel, Antoni Rita egy szexuálpszichológussal és egy generációkutatóval beszélgetett a szerelem szövevényes rétegeiről, boldogulásról és menekülésről, menthető és mérgező kapcsolatokról, a szerelemre találás nehézségeiről a virtuális világban. Obersovszky Gyula írását a sírig tartó egység ihlette egy nem szokványos szemszögből, a szerelem égető fellángolásától a döntések súlyán át a megúszhatatlan kompromisszumokig. És végül, de nem utolsósorban Szujó Zoli készített egy remek és abszolút a profiljába vágó interjút a feltörekvő Forma-1-es tehetséggel, Roy Nissanyval, aki a szakmázáson kívül mesélt a magyar felmenőiről és – nyilván – a szerelemről is. Az anyaghoz a róla készült portréfotókat Gregus Máté készítette nekünk.

A végére hagytuk a legjobbat! A Fashion Street Magazin ugyanis ettől a számtól kezdve mindenki számára elérhető, hiszen végre kivonultunk a lappiacra, hogy mindenkinek lehetősége legyen elmerülni kétszáz oldalnyi lenyűgöző, vizuális és szöveges tartalomban, ezúttal a szerelemben. Keressétek az újságárusoknál!