×

Leyna Bloom történelmet írt: ő az első transznemű modell a Sports Illustrated címlapján

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 07. 23.

Ha eddig nem ismerted Leyna Bloom nevét, itt az idő, hogy megjegyezd: a fekete és ázsiai felmenőkkel rendelkező 27 éves modell volt az első transznemű színesbőrű nő, aki a Vogue Indiában és a párizsi divathét kifutóján is szerepelt, most pedig címlaptörténelmet írt.

Bár a Sports Illustrated magazin Swimsuit kiadásában már több alkalommal szerepelt transznemű modell – például a brazil Valentina Sampaio –, Leyna Bloom az első, aki a címlapot is meghódította.

Millió nagyratörő álmom volt, de a hozzám hasonló lányok számára az álmok többsége csak fantáziadús remény egy olyan világban, amely kitörli a történelmünket, sőt a létezésünket is. Egy olyan világban élünk, ahol a mi történetünk senkit nem érdekel, a legtöbbször még mindig láthatatlanok vagyunk. Ez a címlap egy hatalmas dolog számomra, lehetővé teszi, hogy akkor is hatással legyek másokra, amikor már nem leszek. Remélem ez a címlap inspirálni fog mindenkit, akinek eddig szenvednie kellett, és nem érezte értékesnek magát. A nők iránti megbecsülés és tisztelet hírnöke szeretnék lenni!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leyna Bloom (@leynabloom)

Bloom súlyos traumákat cipel magával, gyerekként megerőszakolták és sokáig nem merte felvállani valódi nemi identitását. De nem adta fel az álmait, aminek köszönhetően 2014. óta a divatvilág is felfigyelt rá. S ha ez még nem lenne elég, hamarosan a filmvásznon is viszontláthatjuk, Bloom ugyanis a Port Authority című filmben kapott főszerepet.

Leyna Bloom a Post Authority rendezőjével, Danielle Lessovitzcal Cannes-ban

Csak így tovább, Leyna!