×

Bemutatkoztak a hazai formatervezők a Maison&Objet dizájnvásáron!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 09. 10.

A Paris Design Week keretein belül megnyitotta kapuit Európa legnívósabb lakberendezési szakkiállítása, ahol 10 tehetséges magyar formatervező is bemutatja alkotásait.

Szeptember 9 és 13. között rendezik meg a Paris Design Week központi eseményének számító Maison&Objet nemzetközi dizájnvásárt, amelyet Európa három legmeghatározóbb belsőépítészeti rendezvényének egyikeként tartanak számon. Az ötnapos esemény közel 100 ezer főt vonz évente, nagy részben viszonteladókat, gyártókat és forgalmazókat, akik kifejezetten az új márkák felfedezése miatt érkeznek. A hazai dizájnerek pedig ismét lehetőséget kapnak, hogy szakmai közönség előtt mutassák be az innovatív, fenntartható és progresszív látásmóddal készült egyedi tárgyaikat. A szakmai zsűri által kiválasztott formatervezők a magyar dizájn jeles bútoripari, lakberendezési és világítástechnikai újdonságaiból és kerámiáiból adnak egyedi ízelítőt.

A kiállításon a kiváló magyar alkotások idén is a trenddiktáló márkák helyszíneként ismert Signature Hallban kapnak helyet. Az idei standkoncepció ötletes térelválasztó megoldásokkal, funkcionálisan különíti el a teret, így még inkább előtérbe helyezi, kiemeli és érvényesülni hagyja a különleges dizájntárgyakat. A koncepciótervet leginkább a nyers anyaghasználat jellemzi, valamint a játékos, sejtelmes elemek alkalmazása, melyek bejárása során egyesével, vizuálisan háborítatlanul fedezhetők fel a formatervezők remekei. 

A stand része továbbá egy dedikált virtuális sarok, ahol kihelyezett VR szemüvegek segítségével nyerhetnek bepillantást a látogatók az öt nemzetközi díjat nyert 360 Design Budapest kiállítás digitális tereibe, ezáltal pedig a magyar design sokszínű portfóliójába. 

A Budapest Select standon kiállító 10 tervező és alkotásaik:

·        Horváth Máté Loop komódja, Mix széke és Plane órája (design LAB)

·        Horváth Zsuzsanna Fringe lámpája és Nornir faliórája

·        Kele Sára Tangens bútorcsaládja (design LAB)

·        Koralevics Rita „U” turn ülőkéje

·        Lakatos Dániel Tiles széke (design LAB)

·        Leits Miklós Hommage lámpája (design LAB)

·        Error N’ More TA tányérkészlete

·        Loomiosa Leaf és Delta lámpája

·        Oleant Blass Genesis lámpája

·        POSITION Collective márka Berii és Pran lámpacsaládja (design LAB)

Fotó: HFDA/The Sparkle Content