×

Sétálj, egyél, gondolkodj – 4 tuti kultprogram hétvégére

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 09. 17.

Lecsengett a nyár, már ami a kánikulát illeti (meg amúgy is), de semmi gond, Budapest ősszel is rengeteg izgi programot tartogat, amelyek minden érzékünket elvarázsolják.

Hadik Brunch – #olvassesterházyt 

Szeptember 18., szombat, 10:30

Szatyor Bár és Galéria

Turi Tímea és Szegő János lesznek Ott Anna beszélgetőtársai az irodalmi brunchon, akik nem csak EP prózáját, de személyét is közelről ismerték és nagy segítségünkre lesznek abban, hogyan elinduljunk azon az úton, ki is volt Esterházy Péter és milyen hatással volt a magyar irodalomra. A műsorvezető célja, hogy közelről megismertesse és eljuttassa a fiatalabb generációhoz az írót és alkotásait, így szeptembertől decemberig Esterházy Pétert olvasunk. Hogy pontosan mit és kikkel, az a Hadik Brunchon kiderül!

TypoHungry kiállításmegnyitó – Tipográfia Magyarországon a XXI. században

Szeptember 18., szombat, 18:00

Deák Palota

Ha érdekel a betűk vizuális tudománya, a betűtervezés, a nyomdászat és a különleges kiadványok, gyere el az ArtHungry.com gondozásában megjelenő, TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században című művészeti album bemutatójára és a kiadó által meghirdetett pályázat válogatott munkáinak kiállításmegnyitójára. Az eseményt Nádai Ferenc grafikus, tipográfus, könyvtervező mester nyitja meg, az este folyamán pedig az érdeklődők találkozhatnak a szerzőkkel és a zsűritagokkal, átadásra kerül a pályázat közönségdíja, a beválogatott projekteket készítő alkotók pedig átvehetik tiszteletpéldányaikat, de a könyv és egyéb relikviák a helyszínen is megvásárolhatóak lesznek.

Újbuda Irodalmi Séta

Szeptember 19. 10:00

Gárdonyi tér (indulási helyszín)

Az Eleven Ősz Fesztivál keretében Juhász Annával sétálhatunk és ismerhetjük meg Újbuda kanyargós utcáit, tereit, kávéházait, amelyek telis-tele vannak irodalmi, kulturális örökséggel, történetekkel. 100 éve, 1920-ban „költözött” a XI. kerületbe az irodalom, amikor a Verpeléti úton lakó, legendás Böhm Aranka összeházasodott Karinthy Frigyessel. A Hadik Kávéház innentől kezdve megtelt élettel és írókkal, de a kerületben Kosztolányi Dezső, Ottlik Géza, Illés Endre, Csontváry Kosztka Tivadar, Zelk Zoltán vagy Móricz Zsigmond kötődései is jelentősek. Az Irodalmi Séta alkalmával kapcsolódó műveket hallgathatunk és a Felső Boróka tervezte rejtvényes irodalmi kvízt is megoldunk – és értékes nyeremények is kisorsolásra kerülnek! 

Tombor Zoltán: Fényterápia

Október 3-ig, kedd és vasárnap között mindennap 12:00-19:00-ig

Mai Manó Ház

Tombor Zoltán (elsősorban divat)fotográfus első, önálló, intézményi kiállítása átfogó képet nyújt az utóbbi években készült munkáiból. Az alkotó közel kilenc év után, 2019 novemberében költözött haza New Yorkból, ahol 2011 óta élt és dolgozott. Divatfotográfusként nevét több mint húsz éve ismeri a szakma. A Fényterápia című kiállításon új, autonóm alkotói oldaláról ismerhetjük meg Tombor Zoltánt.