×

Minden, amit eddig tudunk a decemberben debütáló Szex és New York reboot kapcsán

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 10. 12.

Végre hivatalossá tették a hírt, az imádott sorozat legújabb részeire nem kell 2022-ig várni, a nagy visszatérések, pótolhatatlan hiányok és új arcok decemberben érkeznek a képernyőre. 

A streaming dömping ellenére kevés olyan kultikus tévésorozat van, amely generációról generációra képes megmozgatni a nézőket, de a kilencvenes évek egyik legnagyobb dobása, a Sex and the City kétségkívül ezek közé tartozik. Nem csoda, hogy a rajongók alig férnek a bőrükbe a reboot tavalyi bejelentése óta, és végre többet tudunk annál, minthogy a tíz részes minisorozat címe And Just Like That lesz. És bár annak ellenére, hogy napra pontosan még nem árulták el az első rész premierjének dátumát, azt azért elárulták, hogy a manhattani barátnők még ebben az évben ismét együtt fogják szürcsölgetni a Cosmopolitanjukat – igen, sajna Samantha nélkül. Bár az állandó találgatásoknak – amelyek szerint Kim Catrall azért mondott nemet, mert utálja az egész stábot, de legfőképpen Sarah Jessica Parkert – még mindig nem sok valóságalapjuk van, a rosszindulatú pletykák inkább erre hajlanak, mint arra, hogy a 64 éves színésznőnek mondjuk már semmi kedve egy szexőrült és szókimondó karaktert játszani. És ahogyan mi sem hiszünk abban, hogy mindenki pótolható, az HBO is már az eljén leszögezte, nem fogják egy másik színésznővel helyettesíteni Samanthát.

Csakúgy, mint a való életben, az emberek be- és kilépnek az életünkből. Bizonyos barátságok elhalványulnak, és új kapcsolatok kezdődnek. Úgy gondoljuk, ezzel is tudjuk jól és reálisan szemléltetni az egyes életszakaszok és az egész élet valódiságát.

Samantha tehát nem lesz, de akkor nézzük, hogy mi lesz!

Még júliusban látott napvilágot az első hivatalos fotó a forgatásról, amelyen a Sam nélkül maradt trió látható, és amiből már sejteni lehetett, hogy a divatrajongók mindenesetre meg fogják kapni azt, amit eddig megszoktak, és amit imádtak a sorozatban. Mert bár az idő telik, a kimaxolt stílus örök, a szettek pedig pontosan azt tükrözik, amit eddig is, vagyis azt, hogyan lehet a korunkhoz illően a lehető legmenőbben felöltözni, hiszen ahogyan a színésznők, a szereplők is beléptek az ötvenesek csoportjába.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cynthia Nixon (@cynthiaenixon) által megosztott bejegyzés

És hogy miről szólnak majd a – sajnos megint mindössze — félórás epizódok a divatoláson kívül, az sem túl meglepő: barátságról, szerelemről, szexről is nyilván, tehát a szokásos megunhatatlan dolgokról, mindezt a New York-i nők szemszögéből bemutatva, közben persze reflektálva az aktuális világra is, vagyis még a koronavírus is szerepet kap a soriban, amiről így nyilatkoztak az alkotók:

Ez valóban egy másik történet, nem az a cél, hogy görcsösen újracsináljuk az egész SETC-t, amely ezúttal az 50 éves nők életére fekteti a hangsúlyt. Az epizódoknak tehát olyan dolgokkal kell foglalkozniuk, amelyekkel az ember ebben a korban találja szemben magát. Lesznek tehát új élettapasztalatok, politikai és társadalmi világnézetek, és az is, hogyan változtak meg a kapcsolatok a koronavírus megjelenése után.

A fiúk maradnak, kivéve persze Smith Jerrodot (ahh, de kár!)

Szerencsére a férfi karaktereket alakító színészek szinte egytől-egyig maradnak, mert ugye mi értelme is lenne a Szex és New Yorknak Mr. Big nélkül? (Kb. annyi, mint Sam nélkül, de ezen muszáj lesz túltenni magunkat.) Az, hogy Aiden Shaw ismét felbukkan, nem meglepő, bár ez már a második movie-ban is kicsit erőltetett volt, úgyhogy reméljük, ezúttal hitelesebben sikerül megoldani a dolgot, és persze az imádott Harry és Steve is ott lesznek majd a nőik oldalán. Nem beszélve a jó öreg Stanford Blatch-ről, akiből viszont nem fogunk sokat látni, mert a felejthetetlen karakterét alakító Willie Garson sajnos elhunyt tavaly szeptemberben, hetekkel az első jelenetek forgatása után.

Amint azt az új sorozat gyártása is egyértelművé tette, Samantha Jones karakterének hiánya lehetőséget kínál a szerzőknek az And Just Like That szereplőinek bővítésére – természetesen a sokszínűség jegyében. Az új nevek között megtaláljuk többek között Sara Ramírezt, a Grace Klinika meghatározó arcát, aki egy Che Diaz nevű nem bináris karaktert fog alakítani, és Nicole Ari Parkert, aki Carrie legújabb barátnőjét fogja játszani a sorozatban.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi már nagyon kíváncsian várjuk az új részeket!

Fotók ©GettyImages