×

Cuki, trendi vagy klasszikus? – csomagolási ötletek karácsonyra

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 12. 15.

Karácsonykor a tökéletes ajándék megtalálása okozza a legnagyobb fejtörést, ha azonban megvan az igazi, jöhet a legjobb része, a csomagolás! Inspirációként összegyűjtöttünk nektek néhány trendi és praktikus módszert, amivel még jobban feldobhatod az ajándékodat.

Fenntartható(bb) módon ünnepelni a karácsonyt sokkal egyszerűbb, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. A fogyasztói társadalom elől viszonylag nehéz elmenekülni, pár apró dologgal azonban te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy legalább a saját házad táján környezettudatosan bonyolítsd a dolgokat.

A klasszikus

A jó öreg karácsonyi mintákkal ellátott csomagolópapírok szinte minden üzletben megtalálhatóak a hópelyhestől elkezdve a rénszarvasosig, mindenféle színben, textúrában, csillogós változatban is, csak győzz választani. Hozzátéve persze, hogy nem árt arra is figyelni, hogy újrahasznosított papírból készüljenek, de ahogyan egy korábbi cikkünkben írtuk, a legjobb, ha a tavalyról megmaradt felesleget hasznosítjuk újra. Egy nagy masnival vagy szalaggal átkötve pont olyan lesz, mint újkorában!

Kézzel rajzolt

A legcukibb és legszemélyesebb függetlenül attól, hogy milyen a kézügyességed vagy a rajtudásod! Ehhez elég sima barna vagy akár fehér papírt beszerezned, ami elég költséghatékony, emellett pedig száz százalékban testre szabható a rajzoknak, idézeteknek, verseknek, vagy egyéb kis üzeneteknek hála. A masnik persze erre is elkélnek!

A minimalista

Mostanában ezek a csomagok számítanak a legtrendibbnek a minimalista stílus miatt! A nyomdázott, filctollal megrajzolt, vagy washi tape-pel díszített ajándékok igazi különlegességek lehetnek, főleg akkor, ha természetes díszítőket választasz hozzájuk, mint a fenyő- és/vagy borostyánlevél, toboz, fagyöngy és társaik. Én személy szerint ezeket szeretem a legjobban elkészíteni, de a szívem szakad meg, amikor szét kell szedjem őket!

A szaloncukor

Adott a forma: egy jó nagy szaloncukor! Ékszerekhez, gyertyákhoz, fürdőbombákhoz és kisebb csecsebecsékhez tökéletes és ötletes választás az úgynevezett cracker, amit wc papír vagy kéztörlő belsejével és némi kreativitással egyszerűen elkészíthettek! Ehhez persze a gurigabelsőt be kell vonni a választott csomagolópapírral, lekötni az egyik oldalát egy szép szalaggal, majd így belecsúsztatni az ajándékot. A hagyomány szerint egyébként a crackerek egy viccet is tartalmaznak, így ha kedvünk tartja, mi is dobhatunk bele egy cuki üzenetet, mielőtt megkötjük a másik oldalát is!