×

Modern karácsonyi történetek, amiket kár lenne kihagyni!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 12. 19.

Ki ne szeretne a karácsonyfa alatt forralt borozni vagy szaloncukrot majszolni, miközben a kedvenc filmje megy a tévében? Az örök klasszikusok mellett néha jólesik a változatosság, karácsonyi filmekből pedig nincs hiány! Összegyűjtöttünk nektek párat az előző évek legszeretnivalóbb alkotásaiból.

Karácsonyi meglepi

A film Abbyről (Kristen Stewart) és Harperről (Mackenzie Davis) szól, akik utóbbi családjánál töltik a karácsonyi ünnepeket. Ezzel nincs is semmi gond, amíg Abby rá nem jön, hogy párja szülei nem tudják, hogy a lány nem egyszerűen a lakótársa, hanem élete szerelme, akinek meg szeretné kérni a kezét. A történet előrehaladtával megismerhetjük a furcsa helyzet miértjét is, és együtt izgulhatunk a szereplőkkel, ahogy a cselekmény a teljes őszinteség útjára terelődik. A 2020-ban megjelent film mellőzi a karácsonyi kliséket és még a leghidegebb szívet is képes megmelengettetni.

Klaus – A karácsony titkos története

A karácsony nem lehet teljes animációs filmek nélkül, a Klaus képi világa pedig kicsiket és nagyokat egyaránt a képernyőhöz ragaszt. A történetbe Jasper kálváriáján keresztül csöppenünk, akinek egy zord, belviszályoktól hangos kis faluban kell postásként helytállnia. Munkája során ismerkedik meg az erdő mélyi kunyhóban lakó játékkészítővel, akivel aztán közös küldetést tűznek maguk elé. A Mikulás eredettörténetét elmesélő alkotásban nincs hiány kalandból, izgalomból és nevetésből. Ragadjatok forrócsokit, kuckózzatok be a kanapén, és hagyjátok, hogy magával ragadjon titeket a történet! 

Robin Robin

A Netflix legújabb karácsonyi meséje egy kismadárról szól, akit az egerek neveltek fel. Ebben a fél órás bábanimációban mindenki dalra fakad, miközben hatalmas harc folyik a karácsonyi kívánságcsillag megszerzéséért. Ha nincs annyi időtök, de egy igazán szívmelengető történetre vágytok, a Robin Robin pihepuha karakterei szeretettel várnak titeket egy izgalmas karácsonyi kalandra. 

Múlt karácsony

Ebben a nem mindennapi történetben Kate-tel (Emilia Clarke) ismerkedhetünk meg, aki egy karácsonyi dekorációt árusító boltban dolgozik. Az élete romokban hever, és amióta egy éve életmentő szívműtétje volt, nem igazán sikerült visszarázódnia a mindennapokba. Egyik nap összeismerkedik egy furcsa fiúval, Tommal (Henry Golding), akiről szinte lehetetlen megtudni valamit. Vajon fény derül a titokzatos fiú kilétére? És Kate-nek sikerül megtalálnia az útját? Ha kicsit melankolikusabb hangulatban vagytok, ez a film a tökéletes választás. Elő a zsebkendőkkel és indítsátok el a Múlt karácsonyt!

A Grincs

A Grincs sokak által szeretett figurája 2018-ban animációs karakterként tért vissza a képernyőre, hogy ezúttal is tönkre tegye a karácsonyt. A Kobak-hegyen élő zöld antihős kutyájával együtt, magányosan tengeti napjait, ám amikor meghallja, hogy a város lakói hatalmas karácsonyi ünnepséget rendeznek, azonnal cselekednie kell. Ez a bohókás, zöld lény garantáltan a kedvenc karácsonyi karaktered lesz!