×

Ezek lesznek 2022 szépségtrendjei

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 01. 7.

Melyek lesznek a legújabb irányzatok a szépségiparban? Milyen technológiák bukkannak fel a fürdőszobákban? A DIY rutinoktól kezdve a krio-bőrfeszesítő kezeléseken át a bőrfitness új korszakáig itt van minden, amit 2022-ben tudnunk kell ahhoz, hogy képben legyünk! A tavalyi évet rekordeladásokkal záró FOREO trendjelentése következik.

Nem invazív szépség

Az 1960-as években a plasztikai sebészek fő üzenete az volt, hogy a fájdalmas és költséges műtét az egyetlen módja annak, hogy visszakapjuk bőrünk fiatalságát. 2022 azonban egy teljesen új perspektívából közelíti meg a szépség fogalmát, amely az öngondoskodásról és a jó közérzetről szól. 

A korábbi években a technológia rendkívül gyors fejlődését láthattuk és ez új trendeket teremtett a szépségiparban. 2022 azonban egészen más lesz; a fogyasztói szemléletváltás indikálta trendek erősödnek meg. A szépségfanek olyan intelligens otthoni megoldásokat keresnek, amelyektől szalonszintű eredményeket kaphatnak. Ami most születőben van, az a szépségipar legnagyobb trendje lesz a következő 5 évben; ez pedig nem más, mint a non-invazív, fájdalommentes szépség  

– mondta el Boris Trupcevic, a FOREO vezérigazgatója.Vagyis az emberek a kockázatos sebészeti beavatkozások helyett egyre inkább a fájdalommentes és hosszú távon is látható eredményt hozó szépségtechnológiai kezelésekre voksolnak.

Bőrtáplálás

A maszké (vagyis a maszkhordás okozta akné) és a hiperpigmentáció a leggyakoribb bőrproblémák között vannak manapság. A kellemetlen állapotok megszüntetésére sokan agresszív összetevőkhöz nyúlnak, mint például a retinoidok és hámlasztó savak, amelyek túlzott használata súlyos bőrirritációt okozhat. Itt az idő, hogy szó szerint kedveskedjünk a bőrünknek és a táplálásra helyezzük a hangsúlyt. A 2022-es év egyik legnagyobb trendje a DIY-kozmetika lesz.

Az Euromonitor szerint a világ szépség fogyasztóinak 41%-a használ havonta házi készítésű terméket: az adatok azt mutatják, hogy a DIY-arcmaszkokra való online keresések száma 233%-kal, az otthoni arcápolás kifejezés népszerűsége pedig 115%-kal nőtt. 

Kimagasló keresletről számol be a svéd beauty-tech óriás is, amely tavaly dobta piacra a világ első és eddig egyetlen DIY-alapú maszkbázisát, az Imaginationt.

Bőrvédelem

A 2022-es szépségtrendjeinek divatos és sokat emlegetett kifejezése minden bizonnyal a bőr védőrétege (stratum corneum) lesz. A barrier a bőr legfelső rétege, amely megtartja a nedvességet és megvédi a bőrt a káros környezeti toxinoktól. Ez megsérülhet, ha a természetes olajréteg nem védi. Az erős arctisztítók, savak és akné elleni szárító hatású szerek mind károsíthatják ezt a réteget, amitől a bőr érzékennyé válik, hajlamosabb lesz a kipirosodásra és az irritációra. Idén nagy szerepet kapnak majd a ceramidokat tartalmazó kozmetikumok, amelyek lezárják a bőrt, miközben védőréteget képeznek, és egyben öregedésgátló hatással is bírnak. Egyetlen összetevő sem képes teljes mértékben helyrehozni a bőrvédelem károsodását, ezért a bőr védelmének legjobb módja annak megóvása!

Krioterápia

Idén a szépségipar is felzárkózik ahhoz a trendhez, amit a FOREO már 2018-ban már felfedezett, és amely örökre megváltoztatta a maszkolási szokásainkat. Ez az irányzat nem más, mint a krioterápia, amely azt tartja szem előtt, hogy ne csak jól nézzünk ki, hanem jól is érezzük magunkat a bőrünkben. A kezelés alacsony hőmérsékletet alkalmaz a bőr élénkítésére: mivel a hideg hatására az erek és a pórusok összehúzódnak, így a bőr feszesebb és fiatalosabb megjelenésű lesz. Ha valaha is jégkockákért vagy fagyasztott kanálért nyúltunk, hogy megnyugtassuk a szem alatti területet, akkor érthető, hogy a hűtés milyen megkönnyebbülést okoz a bőrnek.