×

Dresszkód: Katti Zoób – új kiállítás nyílt a Ráth György-villában

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 01. 24.

Péntektől látogatható a Dresszkód: Katti Zoób című kiállítás a Ráth György-villa termeiben, melynek különlegessége, hogy a divattervező alkotásai A mi szecessziónk című állandó kiállítás enteriőrjeiben jelennek meg, és az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb műkincseire reflektálnak. 

A szecesszió ékszerdobozának is nevezhető, a múzeum egykori főigazgatójának lakhelyéül szolgáló Ráth György-villában napjainkban a századforduló ipar- és képzőművészetének legnagyszerűbb tárgyait állítja ki az Iparművészeti Múzeum. A korabeli enteriőrként berendezett villa a szecesszió lenyűgöző darabjait mutatja be, amely stílusirányzat egy új életfilozófia hírnöke is volt a 20. század elején. Ezekben az egykor otthonként szolgáló enteriőrökben látható 2022. január 21-től a Dresszkód: Katti Zoób című kiállítás, amely a divattervező öltözékeit helyezi az egyes terek és szobák középpontjába.

Estélyi ruhák, fűzők, koktélruhák és nappali viseletek: Zoób Kati különleges és egyúttal jellegzetes szín- és formavilágú ruhadarabjai harmonikusan lélegeznek együtt az Iparművészeti Múzeum műtárgyaival.

Az art nouveau irányzatához hasonlóan, a kísérletező kedvű, hullámzóan nőies vonalvezetésével, valamint virág- és növényi motívumokat bátran használó divattervező ruhái reflektálnak a szecesszió díszítőelemeire. A tárlatot hétfő kivételével mindennap 10-től 18 óráig tekinthetitek meg. 

Forrás: imm

Kép: index