×

Vallomások a szerelempiacról – Balázs Elemér

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 02. 13.

Valentin-nap közeledtével fellapoztuk a Fashion Street Magazin tavalyi, SS21-es lapszámát, hiszen mivel lehetne jobban ráhangolódni a szerelmesek napjára, mint a The LOVE Issue-val? Ha még nem olvastátok volna, most veletek is megosztjuk azt a szórakoztató kérdezz-feleleket, amit öt tehetséges, fiatal hírességgel készítettünk. 

Egy olyan nemzedéknek, amely a gyerekkort még kézzel írt szerelmes levelekkel indította, nehéz hozzászoknia a gondolathoz, hogy a felnőttkorba lépve már csak a társkereső alkalmazások algoritmusában bízhat. Mert ugyan mi lehetne kevésbé sorsszerű, mint egy unott kattintás vagy balra suhintás a telefonon? Nem csoda, hogy egyre gyakrabban van akut nosztalgiánk, mint szegény Mihálynak az Utas és holdvilágban, a kételyt humorba, a kiábrándultságot cinizmusa csomagoljuk, a balul sikerült próbálkozások ellen pedig ott a jól bevált önirónia. A meglazult keretek, bonyolult kapcsolatok és a social media által gerjesztett összehasonlító társadalom virágkorát éljük, mégis úgy tűnik, a rátalálás vágya sosem fog elkopni, és bár nincs két egyforma történet, egyvalami akkor sem változik: az igaz szerelembe vetett hitünk. Legalábbis erről árulkodnak azok a vallomások, amelyeket hivatásukban rendkívül sikeres és kimagasló eredményeket nyújtó fiatalok tettek arról, milyen szerepet töltenek be, illetve hogyan boldogulnak ők az úgynevezett szerelempiacon.

Balázs Elemér, zongoraművész

Szerelmes vagy?

Abszolút.

Hol ismerted meg a párod?

Elég abszurd, a Tinderen. Pedig bevallom, nem azzal a céllal töltöttem le, hogy akkor én most megkeresem az igazit. Miután balra swipe-oltam az egész várost, egyszer csak megláttam őt: egy nagyon különleges, egzotikus szépséget. Nem csoda, hogy elakadtam. Ennek már egy éve.

Ezek szerint az élő találkozás sem okozott csalódást.

Igen, egyből megtaláltuk a hangot, sok közös van bennünk. Például ő is nagyon szereti a komolyzenét, ami elég ritka az én korosztályomban. A mi egymásra találásunk kicsit olyan, mint a szüleimé volt, csak 21. századi verzióban.

Ők hogyan ismerkedtek meg?

Édesapám is zenész, és amikor anyu hallotta őt egy rádióműsorban, annyira megtetszett neki a hangja, hogy elment egy koncertre, ahol apu látatlanban, ismeretlenül egyből kiszúrta őt. Azóta is boldogan élnek.

Akkor hiszel a házasság intézményében?

Igen, hiszek. 

És az igaz szerelemben?

Most már abban is.

Mi volt a legkellemetlenebb elsőrandis élményed?

Az is a Tinderhez köthető: a hölgy teljesen másnak adta ki magát, máshogy nézett ki, mint a képeken. Illedelmesen letoltam a randit a Kisüzemben, de miután egy szuszra elmesélte az egész életét, azért siettem haza.

Melyik a kedvenc szerelmes dalod?

A Házibuli című film betétdala, a Reality. Szeretem a régi filmeket, gyakran rendezünk mozimaratont a barátnőmmel.

Melyik szerelmes történet főhőse lennél?

Trisztán és Izolda. Már a Wagner-opera, nem a James Francós moziverzió.

Csaltál-e valaha?

Félig.

Hányszor törték össze a szívedet?

Kevésszer.

Szerelemmel telt vagy összetört szívvel tudsz könnyebben játszani? 

Is-is, de inkább szerelmesen, ha lehet választani.

Írtál valaha kézzel szerelmes levelet?

Igen, még az általánosban. De végül nem adtam oda. 

Az interjú a Fashion Street Magazin 2021-es tavaszi-nyári lapszámában jelent meg.

©Fashion Street Magazine

Fotó: Lékó Tamás

Styling: Varga Anita, Bokor Lili

Smink: Virág Zsófi