×

Kim Kardashian felülírta a Victoria’s Secret döntését

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 04. 6.

Tavaly nyáron attól volt hangos a divatsajtó, hogy nagy nehezen, de végre az amerikai fehérneműmárka is eljutott arra a pontra, amikor belátta, hogy nem kizárólag gazellatestő szupermodellekkel kellene képviseltetnie magát. Erre mit csinál Kim Kardashian? A tavaszi SKIMS kampányban pont velük, a híresen gazellatestű ex-angyalokkal képviselteti magát. Most akkor van body positivity vagy nincs?

Mondhatnánk, hogy ez sokáig tartott, de jobb később, mint soha: az amerikai fehérneműmárka leszámol a sorozatgyártott tökéletességgel, helyettük nyilván plus size és transznemű szóvívők következnek, akik már nem angyalszárnyakban fognak pózolni. Goodbye, Angels!

Heidi Klum, Tyra Banks, Alessandra Ambrosio és Candice Swanepoel – utoljára egy Victoria’s Secret kampányban láthattuk őket együtt, és a tavalyi sajtóközlemény után – amelyben a márka közölte, hogy jöhetnek a plus size lányok, a genderfluid modellek és társaik – nem gondoltuk volna, hogy lesz még alkalom a közös pózolásra. Főleg nem egy fehérneműkampányban. Főleg nem szinte meztelenül. A pofátlan húzás nem másé, mint Kim Kardashiané, aki ráadásul Fits Everybody névre keresztelte a kollekciót, mintha legalábbis a modellek az átlag testalkattal rendelkezők táborát erősítenék. „Ennél ikonikusabb ez sosem lesz” – fűzte hozzá. Aha.

A láthatatlan fehérneműket felvonultató kollekció bodykat, melltartókat, bugyikat és alakformáló szetteket is tartalmaz (hogy pl. Heidi Klum alakján mit kell formálni, az ugye rejtély) a SKIMS erősségének számító és bő skálát felvonultató hús színű árnyalatokban, de ami a „legjobb” az egészben, hogy a ledér szettekhez ráadásul magas sarkú papucsot húztak a lányok, amitől szintén nem kevésbé lesz szexista a dolog. Látványra persze tökéletes (én sem vagyok egy melltartóégető feminista), csak érdekes, hogy míg a VS majdnem tönkrement abba, hogy folyton támadások érték a modelljei testalkatát illetően, addig Kim Kardashian brandje nemhogy veszítene a presztízséből, de az eladásai egyre csak nőnek, függetlenül attól, hogy mindenről szól, csak a divat jelenlegi legnagyobb küldetéséről, az inkluzivitásról nem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKIMS (@skims)