×

Csak 8 alapdarabra van szükséged egy komplett tavaszi ruhatárhoz

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 04. 7.

Van egy jó hírünk: a ballonkabáttól a tornacipőig összesen nyolc jól ismert és könnyedén variálható darabra van szükség ahhoz, hogy kialakítsuk a tökéletes és sokoldalú tavaszi kapszulagardróbot, és amelyek közül jó pár már tutira a szekrényedben van! De ha mégsem, a Fashion Streeten könnyedén beszerezheted azokat!

Az új szezonnal eljön a régi jó kérdések ideje is a jól ismert dilemmával: De mit vegyek ma fel? Főképp akkor, ha a tavaszi időjárás változékonysága is borzolja a kedélyeket. Reggel még fagy, kell a csizma és a kabát, ami rendszerint délben leolvad rólunk, arról nem beszélve, ha este egy teljesen más jellegű rendezvényre, eseményre vagy csak egy baráti találkozóra kell menni. A rossz hír, hogy az időjárás szeszélyein nem lehet változtatni, jó hír viszont kettő is van, ilyenkor bármilyen nehéz is lekövetni a változásokat, legalább többet süt a nap, a másik pedig, hogy egy jól átgondolt és kialakított termékpalettával könnyedén megoldható a dolog – mindössze az alábbi nyolc darabra van szükség. 

A trench

A tavaszi ruhatár pótolhatatlan szövetségese, amit továbbra is a lelkiismeret-furdalás nélkül befektethető cikkek listájának élén marad (pláne akkor, ha egy vintage boltban vadászunk le egy-egy olcsóbb és autentikusabb gyöngyszemet). A legsokoldalúbbak azok a modellek, amelyek térd alatt végződnek, a szokásos teve szín helyett pedig érdemes gondolkodni kék vagy fekete árnyalatokban, amelyek tökéletesek az esti órákban is.

Massimo Dutti

Puffos ujjú ruha

Egy romantikus darab – legyen akkor virágmintás, az úgysem megy ki a divatból – nem hiányozhat a szezon ruhatárából. Idén nagyon trendi a puffos ujj, amitől még játékosabb lesz a megjelenés, de arra figyeljünk, hogy ebben az esetben vagy a szabásminta legyen karcsúsított, vagy a hossza ne érje el a térdeket, hogy ne legyen zsák hatása – az nem romantikus. A bohém hangulat érdekében kombináld egy tornacipővel, vagy ha még mindig nincs kedved elhagyni a vastag, meleg zoknit és cipőt, akkor harisnyanadrággal (amitől nap közben meg lehet szabadulni) és egy bakanccsal tökéletes megoldás, miközben enyhébb hőmérsékletre várunk.

COS

Nadrágkosztüm

Hatalmas virágkorát éli a nadrágkosztüm, amit idén a pasztell és a világos színek mellett élénkebb verzióban is érdemes bevállalni, hogy frissességet kapjon a megjelenésünk (a nude már olyan uncsi). Egyrészt ez az irodába is ideális, ami tornacipővel kombinálva még kötetlen alkalmakra is alkalmas egyenruha, osztott változatban (vagyis kevert színekkel) pedig a legváltozatosabb mix & match kombinációkat hozhatjuk létre vele. Ja, és a legjobbat kihagytuk, egyszerre két darabbal gazdagodunk, hiszen a szivarnadrágot (vagy épp palazzót) és a blézert is lehet külön-külön is viselni.

Hugo Boss

Vászoncipő

Az idei tornacipő nem bőrből, hanem vászonból van: a nyár nagyszerű klasszikusa, amivel manapság má minden outfit menő lesz a kényelem feláldozása nélkül. A kultikus fehér modellek mellett a színes, vagy egyéb vidám részletekkel díszített lábbelik is helyet kapnak a tavaszi kívánságlistán.

Converse / Office Shoes

Farmerszoknya

A 90-es évek legendás tinédzsereinek ruhatárában fellelhető farmerszoknya az elmúlt néhány szezonban visszatért a top trendek közé. Még ha az utóbbi időben leginkább a mini verzió hódít, érdemes egyet csavarni a dolgon, és átgondolni egy midi verziót, mert olyan sokoldalúak, mint egy farmernadrág, csak eggyel nőiesebb verzióban.

Benetton

Fehér blúz

A fehér blúz olyan alapvető, mint a legklasszikusabb fehér pólók, csak sokkal elbűvölőbbek – egy jolly joker, amelyet nappal és éjszaka is el lehet játszani. Feltéve, ha körültekintően választjuk ki, és itt tényleg nem érdemes spórolni, mert egy rosszul elkészített gallér, durva varrás vagy rossz minőségű anyag mellett még egy dizájnerruha is olcsónak fog tűnni. A bakik elkerülése érdekében ne rendelj online, maximum abban az esetben, ha már volt lehetőséged felpróbálni a kiszemelt darabot.

Falconeri

Láncos táska

Legyen crossbody vagy lógjon oldalt, legyen kerek, kocka vagy szív alakú, klasszikus fekete vagy vidám színes, a pántok helyén láncokkal díszített táska mostanában nem hiányozhat egy divatőrült gardróbjából sem. Nem is véletlen, hiszen dupla funkciót tölt be, egyszerre kiegészítő és egyszerre ékszer, amely minden szettet feledhetetlenné tesz.

Tommy Hilfiger

Fehér farmer

Elegáns, friss, praktikus: a fehér farmer az egyik olyan cikk, amit a legjobban szeretünk. Akárcsak kék „testvéreik”, gyakorlatilag minden egyes nap viselhetőek, pólóval, crop toppal, blézerrel vagy kapucnis pulcsival, a lehetséges kombók szinte végtelenek. A legmodernebb fazonok? Az egyenes- és a trapézszárú verzió.

OYSHO

Várunk szeretettel a Fashion Streeten, ahol már a hangulatos kávézóteraszok is várnak egy kellemes tavaszi shopping-sétára!

Borítókép: ©Tommy Hilfiger