×

Stella McCartney is lerótta tiszteletét a Disney-nek

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 04. 28.

Nem nagyon van olyan tervező a divattörténelemben, aki ne készített volna legalább egy Disney-ihlette kollekciót. Ezúttal az ökotudatos brit dizájner, Stella McCartney állt be a sorba. 

Az ENSZ szokásos klímakonferenciája, amely 2021-ben a COP26 névre hallgat, egy év kihagyás után, október 31-én kezdődött. A november 12-ig tartó esemény fő célja, hogy a világ vezetői közösen döntsenek a klímaváltozást érintő kérdésekről, így a divatiparra is nagy hangsúlyt fektettek. Stella McCartney a szektor nagyköveteként vett részt az eseményen, ahol legújabb innovációit is bemutatta.

Fantasia – mi más lehetne annak a kollekciónak a neve, amit Disney bácsi leghíresebb, 1941-ben született rajzfilmfigurája ihletett? Sok minden más, de ha már egyszer az uniszex kapszulakollekció a divatot és a fantáziánk világát hivatott egyesíteni, meg kell elégednünk ezzel az egyszerű névvel. Nem is baj, mert úgysem ezen fog múlni a kollab sikere, sokkal inkább azon, ahogyan a kreatív team a meglévő dizájnelemeket Stella McCartney-sra varázsolta, amelynek eredményeképpen kortalan és vibráló darabokat kapunk a kötött pulcsiktól kezdve a selyemingen és a kézitáskán át a sneakerekig. Azt persze mondani sem kell, hogy a kollekcióhoz vegán anyagokat is felhasználtak, köztük biopamutot, újrahasznosított nylont és poliésztert.

„Ezen a filmen nőttem fel. Imádtam elmenekülni a valóságból a varázslatok, az állatfigurák és az erőteljes szimfonikus zene egyvelegén át ebbe a színes és pszichedelikus világba, amely akkor jócskán megelőzte a korát, ma pedig aktuálisabb, mint valaha. Természetesnek tűnt, hogy a vegán gomba varázslatával, amit már szinte minden kollekciónál alkalmazunk, a „Stella McCartney Presents Disney Fantasia” című filmbe utazzunk. Nagyon izgatott vagyok, hogy ezt most egy új generációval ünnepelhetem, aki esetleg még nem látta a filmet, és ha nem, akkor remélem, hogy ez inspirálja őket a megtekintésére”– nyilatkozta a tervező. A kollekció darabjai elég széles skálán, 65 és 3256 dollár között mozognak, és elérhetőek online és persze a márkaboltokban.