×

A 2022-es nyár abszolút slágerhajszíne (és tippek az ápoláshoz)

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 05. 18.

Nem platina és nem jeges: az idei nyár szőke árnyalata krémes, tiszta és puha, akár egy finom pohár tejecske, amibe egy kis mézet is cseppentettek, és amit nem másnak köszönhetünk, mint Kim Kardashian fodrászának. Ha ő mondja – és ha Kim horjda –, akkor biztos úgy van.

Milky Blonde, vagyis tejszőke – a szakértők szerint ez a legújabb színárnyalat, amiért már meg is őrülnek a világos haj rajongói, és amit a fejünk búbjától a hajvégekig viselni akarunk. A lenyűgöző (mert tényleg az) kreáció Chris Appleton keze munkája. A brit hajguru egy finom és hipernőies tónust készített, amelyet nem más, mint Marilyn Monroe ihletett, és amit Kim Kardashiannak készített a 2022-es MET-Gálára. A minden évben megrendezendő, hatalmas bulin KK másodjára viselt olyan ruhát, amellyel az ikonikus hollywoodi színésznő előtt „tiszteleg”, az outfit pedig úgy volt teljes, ha a hajkorona is reflektál Monroe stílusára.

@Getty Images

Így ápold!

Mint minden festett szőke árnyalat, ez a hajszín is különleges ápolást igényel. „Mielőtt nekivágunk a szőkítési eljárásnak, érdemes tekintetbe venni, hogy ez nem kimondottan egy idő- és pénztárcakímélő folyamat” – hangsúlyozza Matteo Orlando hair stylist, a milánói Mastromauro Hair & Beauty szalon fodrásza. „A Milky Blonde haj világos és krémes fényének megőrzéséhez fontos, hogy professzionális márkák termékeit használjuk, azon belül is szőke hajra való, speciális termékcsalád tagjait. Sampont, amely képes helyreállítani a haj pH-értékét, és hiperhidratáló hatóanyagokkal dúsítja a hajszálakat, mert ez segít a szín rögzítésében. Mosás után pedig pigmentekkel és antioxidáns hatóanyagokkal dúsított maszkot kell felvinni, hogy elkerüljük a túl meleg és sárgás színelváltozást, így a tejszőke tónus szép és fényes lesz.”

Íme 3 termék, amit érdemes kipróbálnod a szőke hajkoronádra!

Kevin Murphy BLONDE.ANGEL.WASH lila sampon

Wella INVIGO BLONDE RECHARGE kondícionáló

Kérastase Blond Absolu Masque Ultra-Violet mélyápoló pakolás

Jó szőkülést!

cover photo: Greg Swales