×

Csütörtökön indul az ötödik tavaszi sétafesztivál!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 05. 24.

Elkezdődött a regisztráció a 2022-es Tavaszi Sétafesztiválra! A városismereti programok mellett – amelyek fókuszában idén a divat, az öltözködés és a dizájn áll – a Fashion Streeten lesz közös faültetés Szerb Antal emlékére, a japán öltözködést bemutató előadás és show, de bepillantást nyerhetünk a ’60-as, ’70-es évek magyar divatvilágába is a BKSZC Kreatív Technikum Modell Divatiskola diákjainak jóvoltából. 

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület 2018 óta  rendezi meg a Sétafesztivál című programsorozatát, amely során különféle tematikára épülő, nappali és esti városismereti sétákra várják az érdeklődőket. A vezetett sétákon többek közt a metró művészetét, Zugló szecessziós épületeit, a fővárosi temetők kincseit, illetve kávéházak történetét lehetett megismerni, 2019-ben pedig újabb hagyománnyal gyarapították a rendezvényt: az induló állomáson egy-egy emlékfát is ültetnek.

2019-ben a Klauzál téren a holokauszt áldozatainak emlékére, 2020-ban a Gutenberg téren Heller Ágnes emlékére, 2021-ben pedig a Király utcában Ráday Mihály emlékére ültettek facsemetét a szervezők.

Idén nagy örömünkre ez a fa a Fashion Street végén lesz elültetve a Deák téren, Szerb Antal emlékére. Az író tiszteletére tavaly májusban emléktáblát is avattunk, hiszen a Deák Palotában, a Deák Ferenc utca 15. szám alatt látta meg a napvilágot 1901. május elsején.

A MAZSIKE a Sétafesztivált évente más-más tematikára épülő, változatos programokkal rendezi meg, 2022-ben a divat, az öltözködés és a dizájn áll majd a csütörtöktől vasárnapig tartó séták középpontjában. Ebbe beleférnek a hagyományos múzeumi séták, a korábbi híres nagyáruházak és a divatmárkák emblematikus helyei is, és idén először vidéki helyszínekkel is bővül a repertoár!

A fesztivál programjain a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a részletes programért kattints ide!