×

Ma kezdődik a 93. Ünnepi Könyvhét

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 06. 9.

Véget ért a koronavírusjárvány, végre nem online kerül megrendezésre a kortárs magyar irodalom legnagyobb eseménye: mától, vagyis június 9-től vasárnap estig várják az olvasókat a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén.

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára, a főváros születésnapjára egy egész éven át zajló eseménysorozattal készül a főváros. Az Ünnepi Könyvhét nyitónapja az emlékév programsorozatának felvezetésével indul, majd kezdetét veszi a hagyományos megnyitóprogram: a díszegyenruhába öltözött Tűzoltózenekar zenés bevonulása után Gál Katalin, az MKKE elnöke köszönti a látogatókat, ezt követően kerül sor a Szép Magyar Könyv 2021 verseny ünnepélyes díjátadójára, végül Nádas Péter író megnyitóbeszédét hallhatjuk a Vörösmarty téren. A majd négy nap alatt több mint hatvan könyvbemutató, mintegy ezer dedikálás, koncertek, játszóház és egyéb esemény vár a látogatókra, de a könyvhéten speciális játszóház is nyílik, ahol külön programokkal és mesekönyvekkel várják az Ukrajnából érkező menekült gyerekeket. 

A nyitónap legizgalmasabb programja Beck Zoli és Grecsó Krisztián zenés irodalmi estje lesz, ami nyolc órakor kezdődik a Vörösmarty téri Színpadon, de emellett is lesz program bőven: százhetvenhat pavilonban összesen száznyolcvankét kiadó kötetei mellett könyvbemutatók, dedikálások, zenés és családi programok várják a közönséget.

A részletes programokat itt találjátok.