×

A római gigabemutató után egy nudista cipőkampánnyal kedveskedik a Valentino

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 08. 1.

Nem volt túl sok dolga a stylistnak a Valentino legújabb kampányfotózásán, amely az ikonikus Tan-Go holdjárók köré épült – a különböző etnikumú és szexuális hovatartozású modellek a cipőn kívül semmit nem viseltek. Ez Pierpaolo Piccioli számára az egyéniség határtalansága. 

Az olasz divatház jelenlegi kreatív igazgatója, Pierpaolo Piccioli nem kevésbé ikonikus helyen mutatta be a 2022-es őszi kollekcióját, mint a római Spanyol lépcsőn, a Trinitá Dei Monti templom előtt. Óda a divathoz, az ezerarcú szépséghez, a színekhez és a hagyományokhoz, de ezek is csak üres szavak ahhoz képest, amit a tervező véghez vitt.

A meztelenség jóval túlmutat a test pőreségén, a divatház kreatív igazgatója nemcsak a ruháktól, a címkéktől is megszabadította modelljeit, ami a bőrszínt, a testalkatot vagy épp a nemi hovatartozást illtei. Persze ezt már megszokhattuk az olasz zsenitől, aki nem viccel, ha a divat inkluzivitásáról van szó.

A kampány modern és merész múzsái, Nettuno, Charlie, Lina Giselle és Agnes Questionmark, mind vállalt különbözőségükkel pózoltak Alessandro Merlo kamerája előtt az észak-olaszországi Villa Arconati palotában.

A reneszánsz portrék által ihletett fotók koncepciója az volt, hogy a cipőket úgy mutassák be a modellek, ahogyan a világra jöttek, vagyis anyaszült meztelenül, mert végsősoron a terméken van a hangsúly, amely a vágyaink tárgyát képezi. A cipők pedig, hát azokat ismerjük és imádjuk, a klasszikus bokapánt és a futurisztikus sziluett egyvelege egy kortárs must-have, amit a sztárok is imádnak. 

Anne Hathaway (Photo: AFP)