×

Egy elképesztő párizsi show-val prezentálta a Calzedonia az őszi harisnyakollekcióját

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 10. 4.

A párizsi Palais Brongniart falai között a Calzedonia és a Villa Eugénie kreatív ügynökség soha nem látott élménnyel lepte meg vendégeit a francia divathét első napján a „CALZEDOMANIA – A legs celebration” esemény során.

Szeptember 26. a harisnyákról szólt Párizsban, a helyszínválasztás pedig nem volt véletlen az olasz brand számára, hiszen túl azon, hogy az egyik (ha nem a leges)leghíresebb divathét első napjára időzítették az eseményt, és a Calzedonia 215 franciaországi üzlettel büszkélkedhet, valljuk be, a francia nők a legharisnyásabbak mind közül. A divat történelmi fővárosában az 1940-es években vált a harisnya stílusszimbólumává, amikor modellek, színésznők és táncosok mind elkezdték viselni a csillogó kiegészítőket. Hamarosan  futótűzként kezdett terjedni a harisnyaviselet, majd az Egyesült Államokba való érkezésekor megállíthatatlanná vált. Népszerűségét növelte az 1962-ben megjelent, Mary Quant által megalkotott miniszoknyák debütálása, mely rengeteg világsztár, például Twiggy és Jean Shrimpton kedvencévé is vált. Míg a csipke- és neccharisnyák a hetvenes években jelentek meg (hála a punk divat felemelkedésének), a nyolcvanas években indult a mintás és pöttyös vonal.

Egy stílus, melyet az évek során a Calzedonia folyamatosan újraértelmezve egyedivé és összetéveszthetetlenné tett. A párizsi tőzsde egykori központja, a Palais Brongniart lélegzetelállító hátterében a vendégek különböző termekben fedezhették fel a márka számos arcát, egy emlékezetes utazás során, Etienne Russo kreatív ügynökségének szervezésével. A Villa Eugénie több, mint harminc éve szervez felejthetetlen bemutatókat a divat legfontosabb központjaiban, olyan ügyfelekkel, mint például a Dior, Givenchy, Miu Miu és Hermés. 

Az épület grandiózus homlokzata alatt egy Calzedonia butik bejáratának túlméretezett másolatán keresztül juthattak be a vendégek a márka univerzumába, ahol fények és tükrök összjátéka, végtelen szobák, kaleidoszkóp-effektusokkal megsokszorozott lábak, valamint táncosokból, akrobatákból és majorettekből álló több, mint 60 fős művészi gárda kápráztatta el a résztvevőket.

A Calzedonia új kollekciójának harisnyái közül néhányat már jól ismerhetünk: ikonikus darabok, amelyek a márka megalapítása, azaz 1986 óta újra és újra a vásárlók kedvencei. Ma már újraértelmezve, fenntartható szálakból készülnek az időtlen állatmintás, pöttyös, élénk színes és necc harisnyák.

A bemutató során a meghívottak betekintést nyerhettek a december elején megjelenő, Special Edition ünnepi kollekcióba is: csillogó harisnyák és leggingsek strasszokkal, csillámokkal és fűzőkkel díszítve, valamint az érzéki testharisnya állatmintás necc változatban.

A lenyűgöző, szürreális show vendégei között olyan nemzetközi hírességek szerepeltek, mint Laetitia Casta, Chiara Ferragni, Shay Mitchell, Tina Kunakey, Leonie Hanne, Rossy de Palma, Sara Sampaio, Jasmine Tooks, Pamela Reif, Anna dello Russo, Sara Carbonero, Elisabetta Canalis és még sokan mások. mellettük pedig a Calzedonia márka hazai arcai is képviseltették magukat: Szabó Zsófi, Epres Panni, Sydney Van Den Bosch, Kárpáti Rebeka és Molnár Nini elkápráztató szettekben vonultak végig a Calzedonia vörös szőnyegén.