×

A DSQUARED2 is megtette a maga lépését a környezettudatos(abb) divatipar felé

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 10. 18.

Sok évnyi kutatás után, hogy miként lehetne csökkenteni a divat környezetre mért káros hatásait, megszületett a One Life One Planet kezdeményezés, amely egy új ma és egy jobb holnap első lépése a kanadai brand életében. 

Nagyon szerényen erdélyi divatlátványosságként aposztrofálták azt a rendkívül különleges ökodivatbemutatót, ahol az egész koncepció – a helyszíntől kezdve a bemutatott ruhadarabokon át a térség kulturális örökségéig – tökéletes harmóniában volt, és amelynek a miklósvári Kálnoky Kastély adott otthont szeptember 24-én.

A csapból is az folyik, hogy a divatipar a világ egyik legszennyezőbb iparága, és elsődleges cél az ezzel kapcsolatos környezetterhelés csökkentése. Könnyű mondani, és cseppet sem elég ezt kicsiben tenni, így a nemzetközi brandeknek különösen nagy a felelőssége és a szerepe a még mindig csak esetleges ellenben nagyon sürgető változásnak. 

A Dsquared2 már a tavaszi/nyári szezonban kidobta az első kapszulakollekcióját, amely a One Life One Planet névre hallgat, és úgy tűnik, a projekt jóval túlmutat egy szezonális kollekción és termékein, és kiterjed a brand teljes vállalati kultúrájára is. 2022 februárja óta ugyanis a márka különböző részlegei egy képzésben vesznek részt, amelynek célja a fenntarthatóság mibenlétének teljeskörű megértése, amelyek alapján meg lehet határozni a követendő irányelveket.

Kreatív szempontból rendkívül ösztönző az új irányok felfedezése és önmagunk állandó megkérdőjelezése, hogy fejlődjünk, és lelkesen vessük bele magunkat a jövőbe, egy jobb jövőbe

– mondta el Dean és Dan Caten tervezőpáros. Pozitív energia, kíváncsiság és életrevalóság jellemzi  az új kollekciót, amely abszolút hű a márka identitásához – a pulcsik, faremere, joggerek, kabátok és egyéb kiegészítők pedig amellett, hogy jól néznek ki, olyan anyagokból készültek, amelyeket éppen környezeti és társadalmi fenntarthatóságuk miatt választottak ki.