×

Borral töltött, csapolt aranyékszerek – a Vincells-nél aztán van új a nap alatt!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 10. 20.

Királynői borékszerek, isteni borok, és hercegnős ruhaköltemények – így zajlott a Vincells Wine Jewelry sajtótájékoztatója.

Színes őszi fákkal szegélyezett út vezetett a Mystery Hotel bejáratához október 15-én, a szálloda ugyanis egy nem mindennapi rendezvénynek adott otthont: a 2021 januárjában indult Vincells Wine Jewelry ékszermárka exkluzív sajtótájékoztatójával egybekötött gálaestjén vehettek részt a meghívottak, amelynek apropója két új nyakék, a The Vincells Lux és a The Vincells Luna debütálása volt. Aki esetleg még nem hallott volna róluk: a márka a világ egyetlen – nyilván jogvédelem alatt álló – olyan ékszere, amely valódi, iható borból készül egy különleges kémiai technológia a segítségével. A 8-10 héten át tartó a folyamat során a folyékony bort megszilárdítják, amely ezután alkalmassá válik, hogy ékszerkőként ragyogjon tovább.

Az érkezéskor ínycsiklandó gyöngyözőborral fogadtak minket, miközben smooth jazz szólt Zolbert jóvoltából. A rendezvény háziasszonya nem más volt, mint Csikósné Homolya Ágnes, a Vincells Borékszerek tervezője, ő köszöntötte a vendégeket, őt követte Piskor Fanni borszakértő és a Jammertal Bor Birtok képviselőjének beszéde. Ezután következett az este fénypontja, ekkor debütált a márka két különleges ékszere: a The Vincells Lux és a The Vincells Luna. A királynői nyakékeket gyönyörű modellek mutatták be jellegzetes, hercegnőkre emlékeztető MILLAAS Fashion ruhakölteményekben.

A nagyékek szívében, a központi helyre kerülő nagyméretű medálban egy-egy díjnyertes borból készült Vincells kő került. A „The Vincells Lux” névre keresztelt 14 karátos arany nyakékünk szívébe a Jammertal Borbirtok díjnyertes borát, a Koh-I-Noor 105.6-ot zártuk be. A „The Vincells Luna” nevet viselő ródiumozott ezüst nyakékünkbe pedig szintén egy Jammertal bor került, az Ars Poetica Chardonnay.

Fontos még megemlíteni a nyakék elkészítéséhez felhasznált különleges technológiát, amely a szemek oldalról történő egymáshoz csapolását jelenti. Ezt a rögzítési módszert az építőipari gyakorlatból emeltük és alakítottuk át az ékszerkészítéshez. Ezzel a módszerrel egy különlegesen tartós és exkluzív megjelenést biztosító szemszerkezetet alkottunk meg” – nyilatkozta a tervező.

A bemutató után a vendégek számos kiállítóval cseveghettek. A kötetlen beszélgetések során olyan érdekes témákat és termékeket ismerhettünk meg, mint például a CandleMap egyedi virág diffúzorai, vagy a Curaprox hatékony fogkrémjei, amelyek megvédik fogunkat a vörösborokban lévő káros savaktól. A borkóstoló alatt természetesen finom falatokból sem volt hiány, hiszen a szervezők igazi ínyenc szendvicseket és péksüteményeket biztosítottak nekünk.

És hogy miért is volt olyan fontos számunkra ez a rendezvény? A Vincells Wine Jewelry egy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóján is részt vehettünk, amelynek akkor a Zoé Showroom adott otthont. Figyelemmel kísértük a márka fejlődését és mérföldköveit, illetve interjút is készítettünk Ágnessel, a borékszerek megálmodójával. Hazai divatmagazinként pedig szívügyünk a feltörekvő hazai márkák és tervezők támogatása!