×

Mindenki (aki számít) szerepel a Louis Vuitton legújabb kampányában

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 01. 9.

Bella Hadid, Gisele Bündchen, Christy Turlington, Devon Aoki és még sorolhatnánk az illusztris tagok lisjátát, akik prezentálják a Louis Vuitton legújabb, Yayoi Kusamával együttműködésben készült új kollekcióját.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

A japán művésznőt második alkalommal kérte fel a francia divatház, hogy alkosson egy kollekciót a saját látásmódja alapján, amellyel újraéleszti, továbbfejleszti és feleleveníti a 2012-ben megkezdett művészeti eszmecserének nevezett közös együttműködést. A kollekció bemutatását nem aprózták el: a világ legmenőbb szupermodelljeit felvonultató kampánnyal ünneplik a kollaborációt, amely egy nagyon vidám és játékos újragondolása a 2012-es verziónak.

Yayoi Kusama kreativitását és a Louis Vuitton szakértelmét ötvözve az új kollekció a ház ikonikus darabjait értelmezi újra a művésznő jellegzetes motívumaival. Kusama művészetét, merészségét és kézművességét ünneplő Painted Dots, Metal Dots, Infinity Dots és Psychedelic Flower hűen kelti életre a Louis Vuitton univerzumát. Az innovatív szitanyomási technikának köszönhetően a táskákon, ruhákon, ékszereken hűen reprodukálták Kusama ecsetvonásait, amelyek így egy lenyűgözően valósághű, kézzel festett 3D-s hatást keltenek.

Egy olyan Kusama-világot vagyok hivatott létrehozni, amelyet még soha senki nem látott.

A szerény körülmények között felcseperedő művésznőt semmi nem állíthatta meg a nemzetközi hírnévig, a mai napig egy totálisan bekategorizálhatatlan alakja a kortárs világnak, ennek ellenére napjaink egyik legbefolyásosabb élő női művészeként tartják számon. Wow.

Íme egy kis ízelítő a kollekcióból!

Fotók: ©Louis Vuitton