×

A Gucci Vault kollekció még magasabb szintre emeli az Après-Ski divatot

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 01. 19.

Mivel a magaslati levegőhöz magas divat dukál, így az olasz divatház egy sor másik menő branddel kollaborálva alkotta meg a luxusőrültek (és jó gazdagok) kötelező sígardróbját.

A Gucci egy exkluzív kapszulakollekciót alkotott, amely a Vault Altitude nevet kapta, és amelynek célja nem más, mint újradefiniálni az après-ski divatot, amely ezúttal aztán tényleg túlmutat a síelés trendjének szokásos luxusán. Az olasz divatház ugyanis nyolc különböző márkával – Bleue Burnham x SkyDiamond, Gui Rosa, HEAD Sportswear, Moon Boot, Panconesi, Sea, The Elder Statesman és Yniq – fogott össze, hogy egy jól összeállított kapszulagardróbot hozzanak létre, amely ékszerekből, kiegészítőkből, lábbelikből és persze ready-to-wear szettekből áll. Lássuk, melyek ezek!

A Lindsey Vonn (olimpiai bajnok amerikai alpesisíelő) által készített Legacy Collection alapján a HEAD Sportswear egy exkluzív, a lejtőkről egyenesen az utcára való kapszulakollekciót alkotott meg a Guccival, amely egy sor vibráló sídzsekit, puffer-mellényt, valamint sínadrágot tartalmaz.

A csúcsminőségű síszemüvegek szállítójaként az Yniq szorosan együttműködik a top snowboardosokkal és síelőkkel,  hogy olyan szemüvegeket fejlesszen ki, amelyek a funkció mellett divatosak is. A jelen kollaboráció során megalkotott termékek a ruházati kollekcióhoz hasonlóan élénk színárnyalatokban pompáznak.

Bleue Wickham-Burnham 2018-ban alapította meg Londonban a nevét viselő márkát. A rendkívüli minőségű, időtálló és gyönyörű ékszerek létrehozásához mélyen kutatja az emberi kultúrát és annak a természettel való kapcsolatát, aminek eredményeként Bleue Burnham ékszerei olyan esztétikával valósulnak meg, amely egyesíti a naturalizmust a luxussal és a klasszikus eleganciával.

Ez a kollekció egy óda a felhőkhöz; harmonikus találkozási pontja a képzeletnek, az anyatermészetnek és persze a SkyDiamond által speciálisan és etikusan előállított drágaköveknek. 

Sean Monahan és Monica Paolini tervezők alkotják a Sea brand kreatív párosát, akiknek nőiruha-kollekcióiban a kortárs sziluettek mind kézzel készülnek. A tervezőpáros a városi lányt a hegyekbe viszi egy olyan átmeneti ruhatárral, amelyben a romantikus részletek – a foltvarrás, a hímzés és a csipke – keverednek a mindenhol viselhető, technikai anyagokkal.

Marco Panconesi azzal a céllal indította el névadó márkáját, hogy a hagyományos olasz dizájn szemszögéből ismeretlen területeket fedezzen fel az ékszerkészítésben. A PANCONESI minden egyes darabra olyan szoborként tekint, amelyet azok viselése hoz mozgásba: jellegzetes darabjait világos árnyalatokban kínálja a Guccinak, az olasz romantika ódáját hozza létre a nagy „Diamanti” köveket tartalmazó ékszereivel.

A The Elder Statesman szeszélyes részleteket varázsol a kötött ruhákba a Los Angeles-i belvárosi műhelyben, ahol a darabok kézműves kézi szövőszéki technikákkal és kézi festési módszerekkel készülnek, prémium minőségű kasmírból és egyedi, excentrikus dizájnokkal.

A márka a Vault játékos identitását a kötési technikák eklektikus keverékén keresztül értelmezi újra ebben a vintage ihletésű kapszulakollekcióban, amelyhez a manufaktúra fonalkészletének deadstock anyagait használták.

A feltörekvő londoni tervező, Gui Rosa a horgolást a kreatív felfedezés játszóterévé tette, és a skater-punk esztétikát alkalmazva szembeszállt a kézművességről alkotott minden negatív előítélettel. Ez a kollekció is elég exkluzív lett, a szegecsek rajongói imádni fogják.

És végül a jól ismert Moon Boot következik, amely egy vintage lábbelik által inspirált, statement téli csizmakollekciót készített a Guccival közösen. Ide vele!

Fotók: ©Gucci