×

Sabine Marcelis új IKEA-kollekciója egy óda a fényhez

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 01. 26.

Az otthonunk fényei által keltett érzelmeket tárja fel a svéd lakberendezési áruház legújabb, VARMBLIXT névre keresztelt limitált kollekciója, amely a szoborszerű világítástechnikai termékek mellett egyéb extravagáns kiegészítőket is tartalmaz, amivel garantáltan felfrissítheted az otthoni légkört.

Sabine Marcelis, az Új-Zélandon született, de Rotterdamban alkotó díjnyertes tervező egy 19 darabból álló kapszulakollekciót készített az IKEA számára, amely középpontjában a fény és annak játéka áll. Művei lenyűgöző és dinamikus hatásokat keltenek életre azzal az egyszerre álomszerű és funkcionális érzékkel, amely miatt a világ megszerette őt. A kollekció 19 terméket tartalmaz, amelyeknek célja, hogy más szemszögből nézzünk otthonunkra és dolgainkra.

Nem szabadna hazavinnünk semmit, ami nem tesz minket boldoggá, vagy nem kelt bennünk valamilyen érzelmet.

A kollaboráció Sabine Marcelis díjnyertes munkásságának eszenciája és egy újabb felhívás az Ikeától, hogy merjünk ksíérletezni – ezúttal – a fény formáival és a formák fényeivel egy jobb élet reményében. És bár közhelyesnek hangzik, mégsem az, hiszen az Ikea termékeinek funkcionalitása és dizájnja valóban megkönnyíti az életünket. 

A lámpák

A VARMBLIXT kollekció a lámpákkal kezdődik, amelyek a meleg árnyalatokkal és hangulatos intenzitás beállításokkal játékos, érzelmi elemmé válnak. A kollekció dísze a szabadon állítható, ívelt csövekkel ellátott LED-lámpa, amely kikapcsolva csodálatos szobrászati műremekké válik, akárcsak a kör alakú fali lámpa, amely kissé elhajlik a faltól, és amelyre a tervező a legbüszkébb ebben a kollekciójában.

A fánk

Az Ikea számára készült új VARMBLIXT-kollekcióból nem hiányozhat a tervező ikonikus fánkmotívuma: a végtelenség tökéletességének jelképe, amely – deklaráltan, hiszen Marcelis többször elmondta, hogy ő ihlette – utal Anish Kapoor művészre.

A kiegészítők

A kollekció tartalmaz még két kézműves szőnyeget, amely 100% gyapjúszőrből készült, illetve egy nagyon menő üvegpohárkészletet, amely karafából, pezsgőspohárból, vizespohárból és üvegtálcából áll, és amelyet szintén úgy terveztek, hogy a lehető legkedvezőbben ragadja meg a fény és az árnyék játékát.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IKEA (@ikea)

A kollekció darabjai februártól lesznek elérhetőek. Alig várjuk!

Fotók ©IKEA