×

Indul az ötödik Starbucks Kávéköltők irodalmi pályázat!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 02. 20.

A Starbucks Magyarország ötödik alkalommal hirdeti meg versíró versenyét, amelynek idei témája a Természet, amellyel a kávéház a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet. A jelentkezéseket 2023. február 20. és március 24. között várják a szervezők.

A Starbucks kiemelt figyelmet fordít a fiatal, helyi tehetségek támogatására és a szociális érzékenyítésre. A kávézólánc minden évben olyan témát választ irodalmi pályázatához, amelyen keresztül fontos, aktuális szociális-, társadalmi-, vagy környezetvédelmi kérdésekre hívja fel a figyelmet, és amelynek idei mottója a Vissza a természethez! A pályázaton minden lelkes irodalmár részt vehet egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosságra más formában sem hozott, maximum 4000 karakteres irodalmi művel. A pályázati anyagot a jelentkezőknek 2023. március 24-én éjfélig kell elküldeniük online dokumentumként, valamint egy videóüzenetben, ahol a szerző adja elő a versét.

A pályázat 2023. február 20-án indul, és ezzel párhuzamosan a kávézólánc üzleteiben a tavalyi év döntős pályázóinak, valamint a Csáth Géza-díjas Terék Anna és Tóbiás Krisztián versrészletei kerülnek a kávézólánc pohármatricáira. A Starbucks emellett kiad egy on-board újságot is az irodalmi pályázat ötödik évfordulójára, amelyben az elmúlt évek döntős versei mellett interjúk és cikkek olvashatók.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

starbucksmagyarorszag (@starbucksmagyarorszag) által megosztott bejegyzés

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idén már ötödik alkalommal adhatunk lehetőséget kezdő irodalmárok számára, hogy bemutathassák munkáikat. Éppen ezért ebben az évben szerettünk volna a korábbi évek döntősei előtt is tisztelegni, így születtek meg a pohármatricák és az újság is, amelyek visszatekintenek az előző évek munkáira – mondta el Kerek Fanni, a Starbucks hazai brand managere. 

A 2023-as Kávéköltők pályázaton keresztül a vállalat az irodalom segítségével szeretné felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, valamint az ember és a természet közötti kivételes kapcsolatra. A Starbucks olyan munkákat vár leendő pályázóitól, amik előtérbe helyezik a környezettudatosság és a zöld gondolkodás fontosságát.

A Starbucks Magyarország kezdeményezésével szeretné segíteni a költészet világában még kevésbé jártas, de lelkes hazai tehetségek kibontakozását, valamint támogatni az írás iránti szenvedélyüket és elkötelezettségüket, melyet értékes nyereményekkel is díjaz. A döntőbe jutott pályázók Starbucks ajándékcsomagot és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által felajánlott értékes könyvcsomagot nyernek, a kiírás győztese pedig részt vehet a FISZ irodalmi nyári táborában is.

kavekoltok_1080x1920

A pályázatra beérkezett verseket immár ötödik éve Pion István magyar költő, slammer, újságíró és szerkesztő értékeli, aki az esemény 2019-es indulása óta közreműködik szakértelmével. A zsűri 2022-ben két további taggal bővült, Csalár Bence nemzetközileg elismert divatújságíróval és kreatív szakemberrel, valamint Seres Lili Hanna költővel, aki a pályázat szakmai partnerét, a Fiatal Írók Szövetségét képviseli.

A pályázatokat és a videókat a starbucks@flowpr.hu e-mail címre küldhetik el a jelentkezők március 24. éjfélig.