×

Imádták a magyar tervezőket a Milano Fashion Weeken

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 03. 1.

A magyar tervezők a budapesti divathét után Olaszországban is bizonyíthattak, ezúttal hét márka kapott lehetőséget arra, hogy bemutassa 2023/24-es kollekcióját a Milano Fashion Weeken. 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) közös nemzetközi mentorprogramjának résztvevői – ABODI, CUKOVY, KATA SZEGEDI, UNREAL INDUSTRIES, PINETIME CLOTHING, THEFOUR és a ZSIGMOND – mutatták be a 2023/24-es őszi-téli kollekciók darabjait február 21. és 27. között a Milano Fashion Weeken. A négy legnagyobb divathét között számontartott eseményen a nemzetközi szakma és a sajtó neves képviselői is megjelentek, így egyedülálló lehetőség nyílt a magyar márkák számára a nemzetközi piacokra való belépéshez. Az ABODI, a CUKOVY, a KATA SZEGEDI és a THE FOUR márkák 2023. február 23-án a Budapest Select kollektív divatbemutató keretében a kifutón mutatták be legújabb kollekciójukat a Milano Fashion Week egyik kiemelt helyszínén. Az idei évben fontos mérföldkőhöz érkezett a nemzetközi mentorprogram, az előző szezonokhoz képest ugyanis most először láthatták a hazai tervezők divatbemutatóját az eddig biztonságot jelentő Fashion Hub helyszínén kívül.

Büszkék vagyunk rá, hogy szezonról-szezonra egyre nagyobb az érdeklődés a magyar divat sokszínűsége és kreativitása iránt. A nemzetközi elismertséget bizonyítja, hogy ezúttal egy olyan impozáns, a Milano Fashion Week egyik legfrekventáltabb helyszínén kapott helyet a Budapest Select kollektív show, ahol a legnevesebb világmárkák, köztük az Armani vagy a Moschino is bemutattak már. 

– hangsúlyozta Forintos-Szűcs Anita, az MDDÜ általános vezérigazgató-helyettese. A mentorprogram részeként az UNREAL INDUSTRIES, a PINETIME CLOTHING és a ZSIGMOND a Palazzo dei Giureconsulti falai között a Fashion Hub-ban prezentálta friss kollekcióját, amely az egész divathét során a feltörekvő márkák és tervezők támogatására fókuszált. A magyar márkák iránti érdeklődés a milánói divathét több helyszínén is megmutatkozott. Számos buyer – többek között a Tessabit és a Sapzio 38 showroom – látogatott el a Fashion Hubba és a Budapest Select kollektív show-ra egyaránt, utóbbin közel 400 fő vett részt személyesen, de a CNMI élő online közvetítésén is figyelemmel követhették az érdeklődők. A bemutatón részt vettek a Vogue International, Vanity Fair és az Elle Italia divatújságírói és Sara Maino, a Vogue Talents alapító vezetője is. Carlo Capasa, a CNMI elnöke a backstage-ben is megtekintette a hazai tervezésű darabokat. A magyar szerepléseket tehát pozitívan fogadta a nemzetközi nagyközönség, számos elismerő visszajelzés érkezett hazánk tehetségei felé mind a szakértői résztvevők, mind a nemzetközi sajtó részéről.

A Milano Fashion Weeken a magyar márkák ismét az MDDÜ Budapest Select ernyőmárkája alatt vonultak fel. Az egységes megjelenéssel az ügynökség intenzívebb összhatást kíván kölcsönözni a magyar termékeknek, hogy azok még erősebb benyomást keltsenek az eseményre látogató szakemberekben. A Budapest Select ernyőmárka az elmúlt szezonokhoz hasonlóan most is bizonyított: a hazai kortárs divat erősségeinek kiemelésével tette vonzóvá és könnyen beazonosíthatóvá a tervezők munkáit.

Cover: Abodi