×

A hosszabb, sűrűbb, tartósabb szempillákhoz vezető út

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 03. 2.

Mi lehet fontosabb egy tükör előtt álló nő számára, mint az alakja, az öltözködése vagy a kisugárzása? Nos, a válasz egyszerű: az arca!

Ez az a testrészünk, ami a legtöbb figyelmet kapja a mindennapok során, ezért egyáltalán nem csoda, hogy az arcunkra vagyunk a legkényesebbek! Ahhoz pedig, hogy elégedettek legyünk mindazzal, amit látunk, rengeteg feltételnek kell egyszerre teljesülnie: trendi frizura, ragyogó bőr, fehér fogak, nem beszélve arról a testrészünkről, ami mind közül kiemelkedik: a szemeink. Az arcunk — sőt, talán nem túlzás kijelenteni, hogy az egész lényünk — legfontosabb testrésze a szem, vagy ahogy sokszor emlegetik, a lélek tükre. Nem csoda, hogy a szépégipar és a kozmetikusok is mind azon dolgoznak, hogy ezt a kis, ám mégis óriási hatással bíró testrészt minél jobban kiemeljék és feldobják. Ehhez pedig az egyik legbiztosabb utat kétségtelenül a szempillák jelentik.

Nagyon kevés olyan nő létezik, aki ne szeretne egy kicsit sűrűbb vagy hosszabb szempillát magának. Ráadásul ahhoz, hogy ezt elérjük, sokszor nem elég a kezelés — szempillaépítésre is szükség lehet.

A mutatós szempillák titka: a szempillaépítés

Bár egy viszonylag friss, ám annál gyorsabban növekvő trendről van szó. Ez egyrészről jó hír, hiszen egyre több oktatóvideó, szempilla építés tanfolyam és szakember érhető el a piacon, ezáltal egyre megfizethetőbbé válik az edukáció és az önképzés. Mindez azonban egy kevésbé jó hírt is magával vonz: azért oktatják egyre többen, mert ahhoz, hogy a szempilla valóban szép, esztétikus és főleg tartós legyen, gyakran profi szakemberekre, úgynevezett szempillastylistokra van szükség.

De vajon mi kell ahhoz, hogy szempillát tudj építeni?

  • kiváló eszközök (pl.: ragasztók, szempilla csipeszek, stb.)
  • prémium szempillák
  • szaktudás

Ebben a szakmában az elmélettel nem sokat tudunk kezdeni, ezért célszerű olyan tanfolyamot választani, ahol nemcsak a szempillaépítés elméletét tanítják meg, hanem magát a gyakorlati módszereit is!

A szempilla építés tanfolyam kiválasztása

Bár — ahogy említettük — egyre több edukációs anyag érhető el, egyáltalán nem mindegy, hogy kitől és milyen módon tanuljuk el a szakma csínját-bínját. Ahhoz, hogy egy tanfolyamból a legtöbbet vehessük ki, érdemes néhány dologra kiemelt figyelmet fordítani a választáskor. Az első és legfontosabb szempont minden esetben az oktató személye:

Csak tanít, vagy épít is?

Sajnos rengeteg olyan elméleti szakember van, aki bár remekül tanítja meg az alapokat, azonban nincs gyakorlati tapasztalata, hiszen az oktatás mellett nem műveli a gyakorlatban is azt, amit tanít, ezáltal kevésbé ismeri a szakmai újdonságokat, trendeket és megoldásokat.

Mióta tanít?

Érteni valamihez nem egyenlő azzal, hogy ezt a tudást át is tudja adni. Bár lehetetlen előre megtippelni, hogy az oktató mennyire tanít jól, a tapasztalat — a tanítással töltött évek — azonban mégis jó indikátora lehet annak, hogy ért-e az oktatáshoz, vagy csak a gyakorlatban tudja, hogyan kell szép szempillákat építeni.

Van-e felmutatható eredménye?

Eredmény lehet bármi, ami kiemeli a többi oktató közül — egy nemzetközi képzés, egy versenyen elért jó helyezés vagy egy komoly szakmai  eredmény. Természetesen (ahogy az minden gyakorlati szakmánál lenni szokott) a legtöbbet a referenciái fognak mesélni róla!

Amennyiben az oktató megfelelő szakembernek tűnik, a következő fontos szempont maga a tanfolyam:

Értékelések — mit mondanak a már végzett hallgatók, mennyire elégedettek? Vajon melyik tanfolyamot ajánlják a neves szempillastylistok, ki és mire (vagy kire) esküszik?
Referenciák — mit tudnak felmutatni a végzett tanulók, hányukból lett valóban szempillastylist?
Ár — mekkora befektetést jelent a tanfolyam, és ehhez képest ad-e akkora értéket, amennyit rá áldozunk?
Ez utóbbi kérdés rendkívül fontos, hiszen az ár mutatja meg, hogy mennyibe fog kerülni szempillastylisttá válásunk!

A szempillák építéséhez — a tanfolyamon kívül — ugyanis szükséged lesz szépségtanácsadói OKJ-s vagy kozmetikus végzettségre, egy kényelmes és praktikus kozmetikai ágyra, minőségi világításra, valamint egy olyan alapkészletre is, ami lehetővé teszi a szempillák építését. Ha ezeket megszerzed, és elkezdesz dolgozni, a gyakorlati tapasztalat és a sok-sok gyakorlás már gondoskodik magáról.

Képek: unsplash