×

Szezonális programok, amikről kár lenne lemaradni

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 05. 11.

Nem tudod, mit csinálj a hétvégén, vagy éppen most terveznéd meg a nyarat, de programötlet hiányában szenvedsz? Semmi gond, pont azért vagyunk itt, hogy segítsünk! Összegyűjtöttünk hat olyan eseményt, amit kár lenne kihagyni, legyen szó művelődésről vagy evés-ivásról.

III. Ginfest Budapest – május 10–13.

Ha a gin nagy rajongója vagy, akkor itt a helyed! Egészen szombatig van még lehetőség meglátogatni a Ginfestet, ahol több mint húsz féle gin közül válogathatsz és megkóstolhatod különleges tonic változatokkal keverve. A zene, a tánc és a végtelen jókedv garantált! A belépés ingyenes. További információt itt találhatsz.

Margó Irodalmi Fesztivál – május 11–13.

Olvasni kell! – ez a Margó Irodalmi Fesztivál mottója. Hogy jobban megértsük a bennünk, illetve körülöttünk zajló dolgokat, és aktív, kíváncsi és értő résztvevői lehessünk a környezetünknek. A Margón sincs hiány a fesztiválhangulatból, ráadásul még a legfrissebb megjelenésekre is fény derül a három nap alatt. Idén a Szabadtér új helyszínére, a Kristály Színtérbe költözik az esemény, ahol négy színpadon, kint és bent is különböző programok várják az érdeklődőket. A fesztivál ideje alatt a Bookline Teraszon meg is veheted a Margón bemutatott köteteket, és más kedvenceket, újdonságokat. Kár lenne kihagyni! További információt itt találhatsz.

94. Ünnepi Könyvhét – június 8–11.

Ha esetleg a Margó Irodalmi Fesztiválra a hétvégén nem tudsz eljutni, akkor itt egy újabb könyves esemény. Az Ünnepi Könyvhét az egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatnak számít, és ebben az évben június 8–11. között kerül rá sor a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén. A négynapos rendezvényt szabadtéri színpadi programok, könnyűzenei koncertek, dedikálások és a résztvevő könyvkiadók műsorkínálata színesítik. További információt itt találhatsz. 

Rosalia Borpiknik – június 9–11.

Pokrócokat elő, irány a Városliget! Idén már 12. alkalommal rendezik meg a Rosalia Borpikniket, ahol ahol a rosé-, pezsgő-, gyöngyöző- és habzóboroké lesz a főszerep. Hívd a barátaidat, családtagjaidat vagy vidd a kutyádat, és kapcsolódj ki Budapest zöld szívében egy pohár finom borral! További információt itt találhatsz az eseményről. 

Salvador Dalí kiállítás – március 24. – június 30.

Még márciusban nyitotta meg kapuit a Salvador Dalí kiállítás Budapesten, és egészen június végéig még van lehetőség megtekinteni a kiállított darabokat. A művész univerzuma próbára teszi a látogató valóságérzékelését, valamint kitolja a racionális gondolkodás határait. A látogatás egy különleges VR élményben csúcsosodik ki, így egészen biztosan felejthetetlen lesz az élmény. További információt itt találhatsz.  

Gulácsy Lajos életmű-kiállítás – április 7. – augusztus 27.

A Magyar Nemzeti Gallériában április eleje óta tart Gulácsy Lajos életmű-kiállítása. Közel kétszáz művet, azon belül is 84 festményt felsorakoztató tárlat Gulácsy művészetének változatos mélységeit tárja fel. A kiállítás augusztus végéig tekinthető meg, további információt itt találhatsz.  

Gulácsy Lajos: Varázslat ©mng.hu

Borítókép: unsplash