×

Bob 101: Íme a tökéletes útmutató az év legnépszerűbb hajviseletéhez

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 05. 26.

Lehet, hogy még az év felénél sem járunk, de határozottan kijelenthetjük, hogy 2023 a bob éve!

Amióta Hailey Bieber januárban levágatta a haját a (most már híres) box bobra, úgy tűnik, hogy nagyon sokféle bobfrizura vált trendivé: olasz, kevés gondozást igénylő vagy a mikrobob, csak hogy néhány példát említsünk. Ezek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rövid haj 2023-ban nagyon is trendi!

Ha szívesen újítanál kinézeteden, de nem igazán tudod, milyen lehetőségeid vannak, akkor jó helyen jársz! Összegyűjtöttük a bobfrizura különböző változatait képinspirációkkal együtt, hogy teljes legyen a kép.

Box bob

A stílus, amit Hailey Bieber tett népszerűvé. A box bob frizurát ferdén vágják, finom textúrájú rétegekkel kiegészítve. Akkor ajánljuk ezt a vágást, ha hajad természetes hullámokkal vagy enyhe göndörséggel rendelkezik. Ahhoz, hogy tökéletesen rekreálni tudd ezt a viseletet, kérd meg a fodrászodat, hogy elől hagyja egy kicsit hosszabbra a tincseket, majd egy hajvasaló segítségével befelé göndörítsd be a végeket.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber) által megosztott bejegyzés

Bob

Instagram:
tylynnnguyen

Lob, vagy más néven long bob

Ha nemrégiben vágott bobodat növeszted, vagy még nem vagy elég bátor ahhoz, hogy szuper rövid frizurát válassz, próbáld ki a long (hoszzú) bobot, vagy másik nevén a lobot. A legjobb dolog a lobban az, hogy elég rövid ahhoz, hogy gyorsan, könnyedén tudd formázni, de elég hosszú ahhoz, hogy laza hullámokkal vagy fürtökkel dobhasd fel.

Bob

Instagram: bubblyaquarius

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasha Ndlovu (@natashandlovu)

Blunt bob

Ehhez a stílushoz folyamatosan a fodrászhoz kell majd járnod, higgy nekünk! Már csak azért is, mert fontos, hogy a hossza szigorúan a váll felé érjen. Ha alapból egyenes hajad van, és nincsen kedved sokat foglalkozni vele, akkor ezt neked ajánljuk!

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Erika Boldrin (@erika_boldrin) által megosztott bejegyzés

Instagram: isabellecoheen

Az olasz bob

Az olasz bob a volument és a formát ötvözi a régimódi csillogás érdekében. Ez a stílus nagyszerű módja a természetes módon göndörödő vagy a már eleve sok volumennel rendelkező haj kiemelésének. A kevés karbantartást igénylő, retro stílusú olasz bobhoz használj dúsító krémet, hogy növeld a hajvégek volumenét.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Simona Tabasco 🌶 (@simonatabasco) által megosztott bejegyzés

Instagram: melodiebance

Buborék bob

Ezt a bobstílust a ruganyosság és a lekerített forma jellemzi. Ha szuper rövid a hajad, akkor érdemes egy szélesebb hajgöndörítőt választani a tökéletes végeredmény érdekében.

Instagram: hoskelska

Instagram: joudanndunn

Mikrobob

Ha először fontolgatod ezt a fajta hajvágást, a mikrobob a legmerészebb választás lehet, de legalább nagyon elegánsan néz ki. A mikrobob mikrofrufruval párosítva ijesztően hangozhat, de ha valami teljesen újat szeretnél kipróbálni, akkor ez egy mennyei párosítás.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

alyssa coscarelli (@alyssainthecity) által megosztott bejegyzés

Instagram: the_oluwaseun

Az elegáns bob

Mindössze hajvasalóra és egy könnyű hajolajra van szükséged ahhoz, hogy a bobodat ilyen kifinomult és modern stílusúvá varázsold. A forma kialakításához használd a hajvasalót úgy, hogy a hajvégeket befelé formázod. Az elegáns bobba formázott, állig érő haj remekül keretezi az arcot.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

T I A W A R D (@misstpw) által megosztott bejegyzés

Instagram: amagodson_a

A tépett bob

Talán az összes bob frizura közül ez a legkönnyebben kivitelezhető, ugyanis a tépett bob a haj természetes textúrájának kiemeléséről szól. Kérd meg fodrászodat, hogy tompán vágja le a végeket, így lehetővé téve a mozgást a hosszon keresztül.

Instagram: lindseyholland_

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alexa Chung (@alexachung) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Instagram – Hailey Bieber