×

Mi is az a manifesztáció? Így érd el a céljaidat a gondolataid segítségével

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 06. 7.

A manifesztáció azt jelenti, hogy az álmaidat, céljaidat és törekvéseidet valósággá teszed azáltal, hogy hiszel abban, hogy igenis elérheted őket.

Hiszek abban, hogy a gondolatainknak súlya van. Az, ahogyan magunkról, az életünkről, vagy a minket körülvevő dolgokról vélekedünk, igenis meghatározza, hogyan viszonyulunk a mindennapokhoz. Például, ha reggel úgy kelek fel, hogy ez a mai igenis egy jó nap lesz, akkor máris egy pozitív hozzáállással indítok. Persze ez nem azt jelenti, hogy semmi nem ronthatja el, de lényegesen jobb így felkelni, mint úgy, hogy úgyis minden rossz lesz.

Ugyanez igaz a különböző életcélokra is. Valószínűleg mindenkinek van egy álma, ami első ránézésre lehetetlenségnek tűnik. Nekem az, hogy egyszer majd behozom a Vogue-ot Magyarországra. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem ilyen egyszerű, de ha már az elejétől fogva elkönyvelem magamban, hogy ez hülyeség és úgysem lesz belőle semmi, akkor az úgy is lesz! Lehet, hogy nem lesz itthon sohasem Vogue, de egy másik divatmagazinnak lehetek még a főszerkesztője. Sőt, még a saját magazinomat is létrehozhatom egy nap. Sosem lehet tudni! Itt igenis csak a gondolatok és a cselekedetek számítanak! Merthogy igenis tennünk kell a kitűzött céljainkért, nem várhatjuk a csodát! De, ha már tudod, hogy mit szeretnél, utána sokkal egyszerűbb elindulni az úton. Lentebb összegyűjtöttem pár tippet ahhoz, hogy ne legyen idegen számodra a manifesztáció. 

Vizualizálj!

Ha megvan a cél, legyen bármennyire is nagy, kezdődhet a megvalósítás! Elsőre ijesztőnek tűnhet, szinte már lehetetlennek, de semmi ok az aggodalomra! Ülj le egy üres papírral, és alaposan gondold át, hogy milyen apróbb lépéseket lehet megtenni a nagy cél érdekében! Fontos, hogy azt is el tudd képzelni, hogyan éreznéd magad, miután elérted azt a bizonyos célt! Nyugodtan engedd szabadjára az érzelmeidet, és írj le mindent a papírra! Ha vizuális típus vagy, akkor keresgélhetsz képeket is: csinálhatsz akár háttérképet is belőlük, így legalább mindig előtted lennének a céljaid.

Manifesztáció

Kép: Unsplash

Dolgozz a gondolkodásmódodon!

Ahogy azt feljebb is írtam, nagyon fontos, hogy milyen gondolatok lepik el a fejed. Próbáld meg legyőzni korlátozó elképzeléseidet, és gondoskodj arról, hogy a gondolkodásmódod összhangban legyen a céljaiddal! Ha akarsz valamit, de legbelül nem hiszed el, hogy méltó vagy rá, akkor a célodat egyre távolabb tolod magadtól. Ahhoz, hogy bármit is be tudj vonzani az életedbe, először el kell hinned, hogy érdemes vagy rá!

Tegyél a céljaidért!

Legyen szó bármilyen apró dologról, tegyél bele mindent, amit csak tudsz, ahhoz hogy közelebb kerülj a célodhoz, a többit pedig bízd az univerzumra. Fontos az olyan megvalósítható célok kitűzése, amelyek teljesítése és elérése is reális, legyen szó például mindennapi sétáról annak érdekében, hogy előbb vagy utóbb elérd 10 km-es futócélodat.

Hála gyakorlása

A hála gyakorlása segít megváltoztatni a gondolkodásmódodat azáltal, hogy a hiány helyett a bőségre fókuszálsz, ami azt jelenti, hogy az energiádat mindarra összpontosítod, amid van, szemben azzal, amid nincs.

Kép: Unsplash

Legyél nyitott és befogadó!

Az energiáid oda áramlanak, ahova a figyelmed is megy. Adj szeretetteli energiát mindannak, ami összhangban van a céljaiddal. Amint ebben a flow-állapotban vagy, elkezded vonzani a megfelelő embereket és helyzeteket, hogy segítsenek céljaid elérésében. És idővel azon kapod magad, hogy olyan ajtókon sétálsz be, amikről korábban csak álmodoztál!

Elsőre a manifesztáció mumusnak tűnhet, de nem olyan bonyolult folyamat, csak össze kell szedni a gondolatainkat!

Borítókép: Unsplash