×

Te megvennéd ezt a miniatűr táskát? Megérkezett a MSCHF legújabb alkotása

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 06. 19.

Kisebb, mint egy sószem, és elég keskeny ahhoz, hogy egy tűn is átférjen. Ez egy olyan kicsi kézitáska, hogy mikroszkópra van szükséged, hogy meglásd. Bemutatjuk a MSCHF miniatűr táskáját.

A MSCHF neve sokatoknak ismerős lehet a hatalmas piros csizmák vagy a vérrel teli sneakerek miatt, és most egy újabb furcsasággal tértek vissza: egy kézitáska, amely annyira kicsi, mint egy morzsa.

Mschf

Big Red Boots – Hypebeast

Íme a MSCHF miniatűr táskája

A MSCHF legújabb alkotása a Microscopic Handbag nevet viseli, amely 657 x 222 x 700 mikrométeres fotopolimer gyantából készült – a méretarányok miatt ez körülbelül egy porszemnek felel meg. A miniatűr táska a Louis Vuitton monogramos OnTheGo kézitáskájának mintájára készült – azonban a MSCHF állítólag nem kapott engedélyt a francia divatháztól, így nem egy hivatalos együttműködésről van szó.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MSCHF (@mschf) által megosztott bejegyzés

Buta befektetésnek hangzik? Talán segít, ha tudod: a táska inkább művészeti alkotás, mint egy valóban hordható kiegészítő. A táskával a márka a luxustáskákról és arról tesz nyilatkozatot, hogy az emberek milyen szélsőségeket tesznek azért, hogy viseljék őket. Legyen szó hatalmas, vagy akár mini változatokról.

Ahogy az egykor funkcionális tárgy, mint a kézitáska egyre kisebb és kisebb lesz, a tárgyi státusza egyre inkább elvonatkoztatódik, míg végül pusztán márkajelzővé válik

– áll a márka közleményében. „A korábbi kisméretű bőr kézitáskákhoz még mindig szükség volt egy kézre, hogy hordozni lehessen őket – mostanra viszont egyre inkább diszfunkcionálissá, kellemetlenné válnak viselőjük számára.”

A miniatűr táskát először egy mikroszkóp alá elhelyezett zselétokban tekinthetik meg az érdeklődők június 20-24. között a párizsi 8 Avenue Matignon galériában. Ezután bekerül a Just Phriends eladásra – Pharrell Williams aukciósházának, a Joopiternek a közelgő árverésére. A kikiáltási ár egyelőre nem ismert, de mivel rendkívül bizarr, gyűjtői státusza miatt értékes lehet.

Nem ez az első divatos kézitáska, amelyet a MSCHF kiadott. Tavaly egy fekete MSCHF-logós kézitáskát készített, amelyet a texasi Italyban gyártottak – ez egy pimasz húzás volt a made-in-Italy címkével szemben, amelyet sok dizájnertáska gyakran visel. Mondjatok, amit akartok a márka megosztó kiadványairól, de egy dolog biztos: mindig beszédtémául szolgálnak.

Borítókép: MSCHF Instagram