×

A Gucci Visions kiállítás egy elképesztő időutazásra invitálja a látogatókat

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 06. 26.

Idén nyáron az olasz divatház a Gucci Gardenben megrendezett, lenyűgöző Gucci Visions kiállítással egy emlékezetes utazást tesz az emlékek útján.

A divatház februári bejelentése óta minden divatrajongó tűkön ülve várta, hogy debütáljon Pharrell Williams első Louis Vuitton-kollekciója. A párizsi Pont Neuf két oldalán végigfutó, nagyon hosszú első sorban ott tolongott a világ összes fontos híressége, a divatsajtó, valamint a francia főváros valaha látott legimpozánsabb PR-serege. Nem véletlenül.

2023. június 15-től a Gucci firenzei galériája, a Gucci Garden várja a látogatókat, hogy felfedezzék az ikonikus márka múltját és jövőjét a Gucci Visions legújabb kiállításán. A kreativitás és innováció gazdag történelme előtt tisztelegve a történelmi Palazzo della Mercanzia első és második emeletén nyolc különböző szoba található, amelyek mindegyike a Gucci 1921-es alapítása óta a divatiparra gyakorolt hatásának egy-egy aspektusát mutatja be.

A kiállítás az alapító Guccio Gucci eredeti víziójának elemeit ötvözi a Frida Giannini, Alessandro Michele és Tom Ford kreatív igazgatóktól származó alapdarabokkal, hogy bemutassa a márka lényegét:

a folyamatosan fejlődő küldetést, hogy olyan luxusminőséget és innovatív terveket hozzon létre, amelyek felvállalják a modernitást anélkül, hogy elveszítenék a kapcsolatot a gyökereikkel.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@gucci által megosztott bejegyzés

Az inspirációk a különböző szobák mögött

A Metaverse szoba bepillantást enged a Gucci progresszivitás iránti elkötelezettségébe. A látogatók egy ultramodern játékszékben ülve tapasztalhatják meg a márka legújabb, digitális térben tett próbálkozásait. Ilyen például a Roblox oldalán található Gucci Town és a Yuga Labs-szel közösen készített Otherside Relics by Gucci. Ezzel szemben az Icons teremben a klasszikus 1947-es Bamboo, az 1955-ös Horsebit és az 1961-es Jackie kézitáskák több mint 400 változata látható. Ezek mind a Gucci identitásának három kulcselemét hangsúlyozzák: az ötletes kézművességet, a lovaglás ihlette dizájnt és a könnyed eleganciát.

Gucci

A mindent átható Gucci-örökség

A Gucci Bamboo kézitáskája egy saját szobát érdemelt ki. A táska modern változatait bemutató digitális faltól az archív táskákat bemutató vitrinig a Bamboo szoba egy időutazásra kalauzolja a látogatókat, 1947-től kezdve. Ekkor a háború utáni hiány miatt Guccio Gucci először használta fel a bambuszt a terveiben. A Codes szoba egy magával ragadó animációban mutatja be, hogyan alakultak át az évek során a Gucci jellegzetes emblémái. Az ikonikus G betű, valamint az olyan variációk, mint az egymásba kapcsolódó G betűk és a GG monogram. A Travel szoba az 1940-es évektől kezdve mutatja be a táskákat. Guccio Gucci 1921-es eredeti vágyára utal, hogy luxuspoggyászokat hozzon létre, megmutatva, hogy a márka a 21. században is megtartotta ezeket az elképzeléseit.

A Gucci-kert illata 

A Stars szoba a Gucci hírességekkel és kreatív vezetőkkel való együttműködésének régi hagyományát mutatja be. Kilenc egyedi ruha látható, amelyeket a film- és zeneipar különböző ikonjai viseltek. A Flora szoba a Vittorio Accornero de Testa művésztől kért gyönyörű minta történetének feltárását mutatja be. Egy szoborszerű virágokból álló kertből, valamint egy kaleidoszkópszerű piramisból áll, amely az egész szobában tükrözi a mintát. Így érzékeltetve a Gucci természet iránti szeretetét is. Ha a virágokkal, növényekkel és rovarokkal való teljes körbevétel nem lenne elég ahhoz, hogy a látogatók a Flora szellemébe kerüljenek, az egész helyiséget a Gucci Flora Gorgeous Gardenia eau de parfum illata lengi be.

Ezt követi a Fashion szoba, amely szintén tökéletesen kifejezi a Gucci Visions lényegét. Bemutatja, hogy a különböző tervezők a több mint egy évszázadon átívelő időszak alatt hogyan ruházták fel a Guccit saját elképzeléseikkel, hogy megteremtsék a ma ismert és szeretett márkát. A Fashion teremben olyan ikonikus darabok láthatóak, mint Tom Ford és Alessandro Michele 1996-os és 2021-es változata a vörös bársonyöltönyből, valamint Frida Giannini 1970-es fekete szarvasbőr miniruhájának 2014-es újragondolása. Így hangsúlyozva, hogy a modern kollekciók a Gucci korai napjaiból származó klasszikus, eredeti tervekkel együtt léteznek.

Borítókép és képek: Gucci