×

Egy (megvalósult) álom Pharrell Williams első Louis Vuitton-kollekciója

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 06. 21.

A divatház februári bejelentése óta minden divatrajongó tűkön ülve várta, hogy debütáljon Pharrell Williams első Louis Vuitton-kollekciója. A párizsi Pont Neuf két oldalán végigfutó, nagyon hosszú első sorban ott tolongott a világ összes fontos híressége, a divatsajtó, valamint a francia főváros valaha látott legimpozánsabb PR-serege. Nem véletlenül.

Pharrell Williams első Louis Vuitton-kollekciója rengeteg figyelmet – és egy sereg sztárvendéget – vonzott a márka 2024-es tavaszi-nyári divatbemutatójára. Ahogy az egy zenésztől, producertől, vállalkozótól és (mostmár hivatalosan) divatikontól elvárható – akinek több mint 14 millió követője van az Instagramon, – a show hemzsegett az A-listás sztároktól. A vendégek között volt Jay-Z és Beyoncé, Rihanna és párja, A$AP Rocky, Zendaya, Naomi Campbell, Megan Thee Stallion, Lewis Hamilton, Kelly Rowland, Tyler, the Creator, Kim Kardashian és még sorolhatnánk.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝐒𝐎𝐍 𝐎𝐅 𝐀 𝐏𝐇𝐀𝐑𝐀𝐎𝐇 (@pharrell) által megosztott bejegyzés

Persze nem véletlenül. A Pont Neuf kedd este valami újdonságnak adott otthont: itt láthatta a nagyközönség Pharrell Williams első férfiruha-kollekcióját, amelyet a Louis Vuitton kreatív igazgatójaként alkotott. A show jóval túlmutatott egy divatbemutatón: egy hatalmas parti volt, ahol a jelenleg legfelkapottabb sztárok ünnepelték a high fashion sokat vitatott, mégis egyik legjobb döntését. Mert Pharell Williams kreációival egyértelmű választ adott a kételkedőknek, és jó értelemben nyitott új korszakot a Louis Vuitton számára.

A néhai és mélyen tisztelt tervezőzseni, Virgil Abloh örökségét úgy volt képes folytonossá tenni, hogy az új ruhatáron egyértelműen fellelhető mind a divatház öröksége, mind Pharell saját és egyedülálló stílusa. 

Egy harsány, maximalista, játékos kollekció, amely a streetwear élénkségével a végletekig, mégis a megfelelő mértékben kacérkodik. A LV minden híres és ikonikus elemét és monogramját láthattuk a szetteken ebben az értelmezésben, legyen szó a Damier Ebène által 1998-ban tervezett Damier mintáról, a monogram Minecraft-féle újragondolásáról, a damoflage-ról, amely a Louis Vuitton hagyományos Damier motívumát kombinálja a terepszínekkel. Az ikonikus Louis Vuitton-motívum Pharrell Williams személyes stíluslexikonjának jellegzetes elemévé válik.

LVovers

És hogy mit mondott Pharrell Williams a Louis Vuitton számára készített első férfi kollekciójáról 

„Ez nem egy munka, ez egy álom. A fogyasztó szemszögéből nézve vagyok kreatív tervező. Nem jártam a londoni Central Saint Martinsra. De határozottan jártam az üzletekben, vásároltam, és tudom, mi tetszik nekem.”

Pharrell Williams első Louis Vuitton-kollekciója

Photo: Julia Marino /Vogue

Pharrell és családja most már teljes munkaidőben Párizsban él, hogy az álom megvalósítására koncentrálhasson. Ahogy az illik egy olyan kollekcióhoz és divatbemutatóhoz, amely alkotója szerint részben a „Lovers” szó köré épül. Ha valaki nem tudná az apropót, van belőle bőven. Egy: Williams Virginiában született, egy amerikai államban, amelynek szlogenje „Virginia Is For Lovers”. Kettő: a fejlesztési folyamat Valentin-napon kezdődött, ugyanazon a napon, amikor a Louis Vuitton hivatalosan is bejelentette, hogy Williams lett a néhai Virgil Abloh utódja. Így nem véletlen, hogy ezt a személyes élményt is beépítette a kollekcióba.

Pharrell Williams első Louis Vuitton-kollekciója

Mit is mondhatnánk? Tudtuk, hogy imádni fogjuk!

Forrás és képek: Vogue.it ( Cover: Getty Images)