×

Nyári női ruhák a szivárvány minden színében

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 6.

A nyári női ruhák tekintetében a divat jöhet és mehet, de egy dolog állandó, mégpedig a szezonális színekbe öltözés hagyománya. Így válaszd ki a megfelelő, hozzád legjobban passzoló árnyalatot!

Minden szezonnak megvannak a maga sikerszínei. Ezek olyan árnyalatok, amelyek a természet négy évszakában megjelenő színvilágot tükrözik. Ezekkel párosulnak olyan átmeneti tónusok, amelyeket az adott év divatirányzatai alakítanak, befolyásolnak. Mindezeknek a legjobb ruha kiválasztásában is érdemes szerepet kapniuk, hogy a vásárlásnál egy fontos kritériumot már kipipálhassunk.

Női ruhák a divat kedvenc szezonális színeiben

Az évszakok színeibe öltözni sokkal könnyebb, mint gondolnánk! Hiszen elég csak körülnézni és megfigyelni az adott szezon színeit. Persze a szokásos szezonális színek mellett a divatszínek folyton változnak, amit a ruhagyártók és divattanácsadók is követnek.

A szezonális trendszínek másik meghatározó forrása a kifutók épp aktuális kollekciója, legyen az haute couture vagy konfekció. És mivel ezeket egy szezonnal a tényleges időszak előtt mutatják be, a vásárlók betekintést nyerhetnek a közelgő trendekbe, amelyek manapság egyre gyorsabban szivárognak be az online áruházakba és az influenszerek feedjeibe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R O C K Y B A R N E S (@rocky_barnes)

Az idei nyári kollekciók tele voltak rózsaszín női ruhákkal, köszönhetően a hatalmas sikernek ígérkező Barbie-filmnek is, amely egy erős rózsaszínhullámot hozott magával. Néha a szezon aktuális divatszíne teljesen felborítja a hagyományos idényszíneket, ilyen volt például, amikor néhány évvel ezelőtt a vibráló neonszínek feltűntek a tavaszi kifutókon.

Fehér alapon szivárvány

Általánosan elmondható, hogy a nyári színek az élénk, gazdag és merész árnyalatokat mutatják be. Ilyenkor ihletet meríthetünk a napsütésből, az óceánból és a nyári virágzásból is. Használjuk bátran ezeket a friss, merész színeket, de ne felejtsünk el sok fehéret is beépíteni a szettjeinkbe.

A legjobb példák a nyári női ruhák színvilágára a következők: fehér, citromsárga, édes almapiros, mandarin, narancs, türkiz, királykék, málnarózsaszín, sötét kékeszöld.

A GAP virágmintás ujjatlan pamutruha, fehér és kék változatban ideális választás lehet, nemcsak a kedvező ára miatt, hanem mert szellős, és szinte minden alkalomhoz jól illik.

A MEK Fine királykék modell a női ruhák széles választékából mindig jó opció, hiszen egész nyáron érezhetjük benne a tenger színének sugallatát.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Hogyan állapíthatom meg, melyik évszak illik hozzám?

Van egy gyakorlat, az úgynevezett szezonális színelemzés, amely során a képzett szakértők hozzáigazíthatják a vásárló arcszínéhez és bőrtónusához a megfelelő szezonális színeket, amelyek kiemelik őket. Ez nem precíz tudomány; minden évszakon belül több kategória létezik, és úgy tűnik, benne van a világosabb bőrtónusok iránti elfogultság. Mégis, a gyakorlat célja, hogy segítsen elkezdeni más szemmel nézni a színeket. Ez a fogalom eredetileg az 1980-as években vált népszerűvé, amikor Carole Jackson „Color Me Beautiful” című könyve ebben a témában került a polcokra. Ma már a világhálón bárhol fellelhető.

A nyári női ruhák a színek tükrében

Mivel a trendi szezonális tónusok évről évre nagymértékben változnak, a hagyományosabb, szezonális színek köré épített ruhatár biztonságosabb alternatíva, amely kiállja az idő próbáját. Az éppen felkapott, szezonális színeket kiegészítők szintjén érdemes beépíteni a ruhatárba, semmint komplett szetteket vásárolni. Egy-egy színes, statement kiegészítővel az outfit egyrészt változatos lesz, másrészt később könnyen lecserélhetjük azokat.

Az egyik nagyszerű tipp a női ruhák színtörténetének kiválasztásához a kiegészítő tónusok helyes megválasztása. Ezek olyan árnyalatok, amelyek egymással szemben helyezkednek el a színkörön, például a kék és a narancs vagy a lila és a sárga. Erős kontrasztot adnak, amitől a női ruhák egyedivé válnak, ezzel kiemelve viselőjüket az átlagból.

Borító: Unsplash