×

A sminktrend, ami uralja a TikTok felületét – bemutatjuk a Golden Hour Makeup-ot!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 10.

A Golden Hour Makeup ismét hódít, és nem hiába! Ez az idei nyár egyik legvonzóbb trendje!

A Marilyn Monroe körüli rajongás a mai napig él és virul. Éppen ezért úgy tűnik, mindent tudunk a néhai sztár életéről, beleértve azt is, hogy kihez és mikor ment férjhez. A szépségápolás szerelmesei még a színésznő jellegzetes vörös rúzsárnyalatát is azonosították. De a glamdetektíveknek még nem sikerült hivatalosan is felfedniük Monroe bőrápolási titkait… egészen mostanáig.

Nem egy újkeletű trendről van szó, ugyanis a Golden Hour Makeup már tavaly nyáron is igen felkapott volt, és most újra meghódította a TikTokot. Gondolom, mindenkinek megvan az a pillanat, amikor napnyugta előtt minden az arany különböző árnyalataiba borul. Amikor a bőrünk mindenféle smink nélkül is eléri azt a csillogó hatást, amit máskor egy highlighter segítségével sikerül csak megvalósítani. Ezek az „arany órák” jelentik az inspirációt az idei nyár egyik legnépszerűbb sminktrendjéhez.

Most elhoztuk nektek is, hogyan készíthetitek el ti magatok is a Golden Hour Makeup-ot! 

Golden hour smink

Kép: Kylie Jenner

Mi az a Golden Hour Makeup? 

A sminktrend egy olyan look, amely megragadja a napnyugta meleg és ragyogó fényét, és ezt próbálja meg utánozni a bőrön. Ez a trend a bőrre összpontosít.  Meleg, csillogó és bronzos tónusú termékeket használ a ragyogás és a csillogás megteremtése érdekében. Egy varázslatos játék a fénnyel: megvilágítja a sminket és a bőrápolási termékeket úgy, hogy életre kelti a tükröződő textúrákat. A világítás minden munkát elvégez helyetted.

Kép: Gigi Hadid

Sokan úgy hivatkoznak erre a sminkre, mint a „no-makeup” smink nővére. Vagyis, egy kicsit csillogóbb és aranyabb, anélkül, hogy túl tökéletes vagy teljes fedésű lenne. És talán éppen ezért lett ismét ennyire felkapott! Négy fázisra lehet lelehet bontani: szükségünk van egy jó alapra, egy highlighterre, ezután jöhetnek a szemek, végezetül pedig a száj. De nézzük is részletesebben ezeket!

1. lépés: az alap

Az alapnál a cél a szép, harmatos bőr elérése, ezért ügyelj arra, hogy megfelelően hidratáld és készítsd elő a bőrödet. Ez azért is különösen fontos, mert a bennük lévő hialuronsav adja a bőrödnek a legjobb ragyogást. Ezután jöhet a folyékony állagú alapozó is! 

2. lépés: highlighter, bronzosító és pirosító

A highlighter elengedhetetlen a golden hour smink esetében, ezért válassz egy igazán csillogó árnyalatot, és vidd fel bőségesen az arccsontodra, valamint a szemöldököd alá. Ha elégedett vagy vele, simítsd el egy krémes bronzosítóval és egy kis pirosítóval.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ICONIC LONDON (@iconic.london) által megosztott bejegyzés

3. lépés: a szemek

A szemeknél a lényeg az egyszerűség! Mi azt javasoljuk, hogy egy barna szemceruzát használj a szempillák felső tövéhez, de ha egy kis színt szeretnél adni a szemeidnek, akkor egy arany-narancssárgás szemhéjpúderrel nem lehet mellényúlni. Végezetül pedig jöhet a szempillaspirál!

4. lépés: a száj

A golden hour ajkaknak hidratáltnak és csillogónak kell látszaniuk, ezért egy szájceruzával húzd ki az ajkaidat, és válassz egy aranybarna szájfényt, amelyről tudod, hogy teltebbé teszi őket. Mivel a szemed nem lesz túl merész, itt nyugodtan elmehetsz egy extrább irányba!

Még több nyári sminktrendért katt ide!